Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mrtvička u psa

Od: babkazov® odpovědí: 12 změna:

Musím si vám postěžovat. Dorotka, 16,5 let, mě včera v noci probudila, ven ale nechtěla. Asi jí nebylo dobře. Ráno ležela na botách u dveří, nemohla se postavit, cukala sebou, padala a motala se, byla dezorientovaná. Epilepsie, mozková příhoda? Nepřecházelo to, epi to tedy není. Sanitka měla pro mě přijet, dialýzu vypustit nemohu. Půl šesté ráno, bezmoc. Bylo to strašné! Naštěstí, kamarádka, ke které Dorinka chodí do školky, trvala na tom, že zajede na veterinu. Navíc, doma jsem si zapomněla mobil, takže jsem se sama o sebe začala bát, že začnu panikařit. *plac*Když jsem přijela domů, Dorka se ještě motala, ale už šla. Vet ji vyšetřila, opravdu mrtvice. Napíchala nějaké injekce. Večer jsem jí vzala ven déle než jen na na vyčurání. Má můj hluboký obdiv, jak se jí chce žít. Motala se, cukala hlavičkou, ale stále zjišťovala, co se kde šustne a co tam voní. Vykakala se a vyčurala, tak první vítězství. Noc jsme, obě, klidně spaly. Ráno dnes je to lepší, ale k normálu to má ještě dost daleko. *palec*Tohle už jsem zažila 2x, tak asi vím, ale myslíte si nebo někdo víte, čím, kromě rehabilitace, bych mohla pomoci? Nějaké vitamíny?

Mrtvička u psa

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Hledala jsem pro Vás na netu a protože sama mám velmi dobré zkušenosti s homeopatiky, doporučila bych s čistým svědomím první pomoc podáním homeopatik, a to konkrétně lékem Arnica montana, pokud možno v co nejvyšším možném ředění 200 C. Dalším lékem, který podpoří periferní prokrvení, je Aescullus hippocastanum v ředění 15 C. Tento lék (podstatou je výtažek z jírovce maďalu) můžete pak ve formě bylinné tinktury podávat již doživotně a preventivně - 1x denně počet kapek (granule ředěné ve vodě) dle váhy pejska buď přímo na jazyk, či nakapané na piškot. Nic nepokazíte také vitamíny ze skupiny B, čili B-komplex, který působí pozitivně na nervový systém.

V lékárně by Vám měli poradit.

hodnocení

Jste zlatá, Ale já na to vůbec nevěřím. Chodila jsem víc jak 2 roky s lupénkou a jakože preventivně. Díky rakovině jsem to přerušila. Nevěřím ani trošku. Ale díky za snahu. Chtělo by to něco na prokrvení mozku, ale na tu veterinu se nedostanu. Je to v Porubě a ještě kus pěšky. Mrzí mě to moc, ale nedám to.

liska5

Funguje to, když se trefí typ a ředění.. Arnicu nám dal sám veterinář, když si náš pejsek pořezal tlapky. Rychle se zahojil a zklidnil ... A ten Jírovec kapky beru na žíly já... Náš lékárník dovede v tomhle poradit. Třeba u Vás taky.

idanova*
hodnocení

4x

Zdravím vás, babi. Je mi moc líto, že vám Dorinka dělá starosti. To, že se fenečce dostalo tak rychle odborné veterinární pomoci, je jistě pro ni to nejlepší. Na vašem místě bych asi nepodávala nic, co nepředepsal veterinář, možná jen něco na ředění krve, aby se zbytky sražené krve (a případné "připravené" vmetky) rozpustily a nezpůsobily další "paseku". Velmi pohotově jste zahájila rehabilitaci *palec2*, udělat víc nelze, příroda si poradí. Snad jen chránit Dorinku před průvanem, hlavně při spaní, protože průvan stahuje cévy v hlavě – vzniká tlak - a céva praskne. Vaše psí holka má požehnaný věk, ale vypadá velmi vitálně a v dobré kondici. Jestli můžu, radila bych, abyste se snažila být v co největším klidu, protože když z vás ucítí klid, bude klidná taky. Rozrušování neprospěje ani jedné z vás.

Jinak bych se přidala k rádkyním přede mnou a taky bych vám radila homeopatika, konkrétně ta Arnica montana není špatná volba, ale musela by být z řady skutečných homeopatik (klasických z Anglie), po několik desetiletí odzkoušených, které ovšem nemají v ředění "200 C" (volně ke koupi). To se v posledních 2 letech objevil nový potravinový doplněk = výtažky z bylin s matoucím názvem BIO homeopatikum, používají názvy homeopatik a dokonce ředění "200-300 C". Jsou to ale tinktury, které mají jistě své pozitivní účinky na zdraví, ale nejsou to homeopatika! Vím, že doporučují nakapat na piškot (jak našla na netu @inzinyrka) či zamíchat do jogurtu, dokonce nakapat do limonádky (aby to chutnalo i dětem), nebo vypít spolu s vodou. Tím by se ovšem změnilo ředění (přidáním vody)! Celé je to nesmyslné, rozhodně proti všem pravidlům homeopatie, nemůže to fungovat jako homeopatie. Zda to má za cíl přesvědčit lidi, že homeopatie je nesmysl, nevím... Pokud byste se rozhodla přeci jen přistoupit k homeopatii, měla by to být Arnica Montana s potencí 9ch nebo 15ch. Pro vaši Dorinku 2 kuličky nasypat přímo z víčka do tlamičky ráno na lačno. Jíst a pít až po 20-30 minutách. Ale vím, že touto cestou nepůjdete.

Držím moc palce, ať se Dorinka úplně uzdraví a dělá vám radost ještě další roky. Ida

kami123
hodnocení

2x

id
hodnocení

2x

@babkazov - klidně nevěřte, ale Arnica je to nejlepší co můžete pro pesana udělat. Homeo neléčí konkrétní nemoc (lupenku a podobně), ale celkový stav těla.

Užívala jsem Arnicu před i po dvou operacích, ne lehkých. I když jsem byla na pokoji o 20 let starší než spolupacientky, po stejném zákroku jsem šla u obou operací první domů a fit. Vyzkoušeno. Navíc Arniku mi doporučil lékař při předoperačním vyšetření. Vy nevěřte, ale pro psa je to maximum co můžete udělat.

lilil
hodnocení

2x
kupte karsivan a davejte 2 x denne dle vahy, dale vitamin b to vse bez predpisu, dalsi leky musi predepsat vet. nase ami mela mrtvici pred 4 mesici, a nyni je docela v pohode, bude ji 17.

fram
hodnocení

2x

Zřejmě Dorotka dostala protizánětlivé injekce u veterináře. To je správně a měla by je dostávat ještě několik dní, jde-li o mrtvičku. Odstraní otok v hlavičce. Zotaví se líp než člověk. Může pak ještě třeba nosit hlavičku na stranu, chvíli.

Jinak - péče paničky špičková. Příroda, procházky. Nejdůležitější byla včasná léčba. Ostatní spraví čas.

hodnocení

Děkuji vám všem za účast a také za rady, které stojí za zamyšlení. *palec* Musím vám říci, že mnozí lidé by si z toho psa měli vzít příklad. Chce! Chce se ji žít, líbí se jí na světě. Ještě se motala a padala a už se capkala na něco podívat, čichnout si k tomu, byla zvědavá. Zvedala jsem jí na vyvýšený pelech a na gauč. A také na postel, spaly jsme obě velice klidně a celé noci. Dorinka se neuvěřitelně rychle uzdravuje. Už si vyskočí sama, do schodů a se schodů chce jít také sama. Baští, pije, kaká, čurá. Je prostě neuvěřitelná. *palec*Jen při rychlejší otočce nebo ohlédnutí upadne. Jednim očkem šilhá a má šišatou pusenku.

Jedna z mých tchýní říkávala: Jen bohové mohou být šťastní. Nikdy nesmíš říci nebo se tvářit štastně, protože ti to nedarují a "cáp" jsi bez.*hej* A tak si moc přeji, ať to tak, všechno, u nás obou, chvíli zůstane. Čím déle, tím lepěji. *andel*

Babičko, to jsem ráda, že je Dorince líp. Myslela jsem na vás.*mala**houpy*

hodnocení

Moc děkuji. Já i Dorinka. :)

Také moje čivava prodělala mrtvici,,,,počurávala se do pelechu ,vrážela při vrávoravé chůzi do věcí.Ale jedla.Nechtěla jsem ji utatit čekala jsem co se vyvine.Pomalu se z toho dostávala a dožila se 17 let.A byla normální.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]