Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Venčení stenete

Od: luciee odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, mám štěně francouzskeho buldocka 9 mesicu. Stale nevydrzi pres noc aniz by se nepocural. Kdyz ho pres den vencim, cca za 2 hodiny se doma opet pocura. Je na místě navstivit veterinare? Dekuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nickolasek
hodnocení

2x

Noo, my mame stene taky 9 měsiců, ale chodí normálně ven. Chodíme o půlnoci a pak v 7-8 ráno. Ale taky jsme měli dobrmana, který potřeboval jít o půlnoci a už v 5 rano potřeboval, kňučel.

Naučili jste ho na záchod? Měl doma plínu, která se postupně posouvala, oddělávala? Co takhle mu zkusit nechat tu plínu, dokud nebude schopný vydržet celou noc. Třeba moc pije večer, dejte mu jen málo vody přes noc. a hlavně s ním běžte co nejpozději večer a pak co nejdřív ráno. Nevím, kdy s ním chodíte, ale očividně potřebuje častěji. A určitě nevydrží dokud se nevyspíte, dejte si pěkně budíček o hodinu dřív, nejlépe v 6, ten postupně posouvejte, každý den o 5 minut (6:05, 6:10) On se pak postupně naučí, že ještě chvilku počká a bude čůrat venku.

idanova*
hodnocení

2x

Zdravím. Není štěně kastrované? Pokud ne, myslím, že to není zdravotní problém. Čurá doma stále na stejné místo, nebo kdekoliv? V tomto věku už by měl psík vědět, že se čurá venku, ale pořád je to štěně, kterému se ještě může stávat nehoda. Je ale potřeba krmit a venčit denně přesně ve stejnou dobu (vodu neustále k dispozici), aby si mohlo srovnat biorytmus. Čurá-li před vámi, říct ostře: NESMÍŠ, popadnout ho a vynést ho ven + velmi vlídně: tady je to správně a velmi velmi chválit, podaří-li se nějaká kapička. Čurá-li doma stále na stejné místo, pochopilo to tak, že je to místo určené na čurání, čurá-li pokaždé jinde, ještě vůbec nepochopilo, že vyprazdňování má svá pravidla a chodí se ven. Chtělo by to víc se zaměřit na vyprazdňování, a hlavně vymyslet, čím ho odměňovat za vyprázdnění se venku, aby mu stálo za to s močí chodit ven. Vypustí-li se doma, okamžitě a bez řečí uklidit a přestříkat jiným "pachem". Cítí-li pes na místě svou značku, nemá důvod chodit ven. Moč ani stolice nejsou pro psa nic špatného, naopak jim dělá dobře, jsou-li obklopeni svým pachem a obnovují si ho. Hlavně nehubovat a nezvyšovat hlas => jinak si pes zapamatuje, že čurat doma mu přinese pozornost lidí, a ta je pro psy to nejdůležitější. Zato venku chválit jako blázen a odměňovat. Cca do 1 roku věku by se to mělo srovnat. Záleží to spíš ale na vás a vaší šikovnosti, než na psovi. Tak držím palce. Ida

doplněno 28.09.21 12:15:

Přečetla jsem si váš dodatek o čurání po kontaktu s kočkami. To hraje velkou roli. Znamená to, že bere kočky jako parťáky, a jelikož byt je plný jejich pachu (možná mají doma i svůj záchod), cítí potřebu všem dát najevo, že on tam taky patří = svou močí. Tedy své močení ovládá. Pokud budete důsledně postupovat podle mých výše uvedených postupů, zvládnete to. Až vstoupí do puberty a bude se víc zajímat o fenky (pochopila jsem, že je to samec), nebude s kočkami "soupeřit". (Cca 1 rok věku). Ida

doplněno 28.09.21 13:02:

Babi, děkuju. Pochvala od znalce psů potěší. *hi*

Frbul, snad víc než jiní psi, potřebuje být milován, mazlen a nepřehlížen. Jeho dávným předkem je doga, asi si to jeho geny ještě "pamatují", tak to, co nemůže demonstrovat svou velikostí, dohání značkami doma. Hlavně aby všichni věděli, že tam je a že tam patří. Jak s ním hygienu člověk nezvládne do nástupu dospělosti, ukáže, že umí být i čuňátko. Schválně, prosím, dejte vědět, co jste zjistila o té 8leté frbulce. To by mě zajímalo. Ida

Moc se mi líbí, co jste, Ido, napsala. Ale mám sousedku frbulku a ta čurala v bytě všude a naprosto proti psí přirozenosti, i do svého pelechu. Hodně dlouho. Teď už má 8 let a musím se zeptat, jestli se stále počurává. Od jiného majitele ftbulky jsem slyšela totéž. Tak nevím, jak to s frbulkama je.

luciee
hodnocení

Moc dekuji za rady

floro*
hodnocení

0x

Když přijdete domů a vítá vás, učůrne si? Nebo když jde do schodů? Nebo při hře?

Kolik vypije vody (v závyslosti jestli krmíte granulemi nebo masem?)?

luciee
hodnocení

Při vítání neučůrává, ale když si hraje s kočkama, tak pak hned letí čůrat, krmíme mix geanule a maso

hodnocení

0x

Zdravím Vás luciee. Měli jsme s frbulkou podobný problém, ale časem se všechno srovnalo. Chce to trpělivost a jak je napsáno výše za počůrání doma jsme s ní třeba chvíli nemluvili nebo něco tak aby věděla, že udělala něco špatně, a za vyčůrání venku veeelikou pochvalu a tu nejoblíbenější pochoutku. Ted´ je jí 1,5 roku a chodí večer v 9-10hod. a vydrží klidně až do 7hod. Je to druhá pitbulka kterou máme od malička, první jsme měli synovu , ale odstěhoval se i s ní ,takže jsme si pořídily za ní náhradu. Frbulkové jsou inteligentní , někdysi myslím že až moc, jako kdyby rozuměli všemu co . říkám.Nikdy jsem na žádného psa tolik nemluvil jako na ně. Je to můj 6. pes. Jsou to paličáci, ale zlatí.Takže hlavně trpělivost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]