Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Které plemeno vybrat psa na ryby a k detem

Od: vydrisek odpovědí: 16 změna:
Dobrý den chci se zeptat jaké plemeno psa by bylo ideální společník k rybaření ale také k dětem máme domeček s malým dvorkem a samozřejmě by mohl být i uvnitř

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

3x

Za mne Labradora nebo Zlatého retrívra. Jsou klidní, hodní a trpěliví, nejančí.

72mona
hodnocení

2x
Tibetský španěl.
Doporučuji, protože ho mám.
Vypadá jako chlupatý gaučák, ale je to hlídač (hlavně pozorovatel, takže mu nevadí jen tak ležet a čekat), svou rodinu miluje, jeho srst je samočistící, zvládá terén i gaučink. Jen má problém se striktním plněním povelů. M.
Které plemeno vybrat psa na ryby a k detem

minsk
hodnocení

2x

Labrador miluje vodu.

Tak aby rybáře nerušil.

vaschovatel.cz/...

K vodě nějakého nelovce a neštěkajícího.

doplněno 23.09.21 10:48:

Doplním - zvolila bych útulkového psa.

Recepci bych dala požadavky - mladší pes/nebo fena, nevím, co chcete, klidné povahy k dětem a zároveň k vodě, k rybolovu. Tedy aby dokázal ležet u páníčka a nevyžadoval neustálý pohyb. Jako třeba velice aktivní pes australák.

Ve správném útulku mají povahy psů zmapované a měli by umět takovou povahu nabídnout.

Nemusí to být přece ,,značkový,, pes. Z útulku jsou psi vděční, chytří.

A ne všichni mají za sebou špatnou či neznámou historii, jak si mnozí myslí.

Jděte se třeba jenom do útulku informovat, ať máte přehled. Popovídáte si s lidmi, kteří tuto službu považují za poslání. Snad budete mít štěstí a na takové lidi natrefíte.

vydrisek
hodnocení

Děkuji za radu tohle mě nenapadlo a jak se říká za skousku člověk nic nedá a v okolí máme zrovna dva útulky tak to viskouším
liska5

Znám několik pejsků z útulku a docela fajn parťáci. Já měla něco podobného, takového vesnického tuláka, křížence. Dobrá duše to byla. Chodil mi naproti k autobusu. Chytrej, věrnej a zdatnej. A nikdy nemarodil.

minsk

Právě, tihle voříšci jsou nenároční, zdravější a mnohdy inteligentní.

A někteří i roztomilí, jenom ne úplně malinké štěně, když nevíte, co z něj vyroste.

nell
hodnocení

2x
Doporučila bych zlatého retrívra, přátelský a milý pes k dětem :3 Výběr ale je na vás. Pokud chcete menší plemeno, tak jezevčíka nebo tibetského Španěla. Taky moc krásný pes.

witch*
hodnocení

2x
Máme fenu Leonbergera. Miluje děti a děti milují ji. Na ryby fena jezdí též s námi. Leoni jsou chytří psi, nemusíte je ani moc cvičit. Zrovna nedávno ki vzala čáru přes most do zahrádkářské kolonie, já oči navrch hlavy, protože zrovna hárá. Běžela mi zpátky naproti a říkám naštvaným hlasem: "Co to bylo? To se dělá?" Lehla si vedle mě a sklopila hlavu. Ona prostě ví, že to bylo špatně. Stejně tak je strasně empatická. Se na sebe stačí jen podívat a ví, že buď mám náladu. Když ne, tak si jde automaticky po svým. I když se nikdy ode mě úplně nevzdálí.
Na rybách, když jdou děti na kutě, tak si lehne před stan a hlídá i když jsme od stanu pouhé 2 metry. Do nahozených prutů se nám zamotala jen jednou jako štěně. Od tý doby sesí nebo leží u rybářských křesel. A vodu i když miluje, tak může blbnout daleko od rybářů v doprovodu samosebou.
Tenkrát jsme jí házeli klacek do vody a ona ho vždy poslušně přinesla a jak byla z tý vody a aportu nadšená, tak shodila do vody dětem ponožky, srulované. Tak jí říkám ze srandy:"To si frajerko přineseš." Jen se na mě podívala, naklonila hlavu a přinesla je. Za mě prostě TOP pes.
vydrisek
hodnocení

Je to nádherný pes ale je moc velký díval jsem se a do oka mě padli pinčové a nebo Entlebuchský salašnický pes ale ten salasnik nejvíc protože nemá žádný lovecký pud a je středně velký
makk

Taky máme už druhého leonbergera a opravdu je to výborný pes do rodiny. Ale jak píšu níže vychovaný rotvajler může být lepší než zanedbávaný leon. Přesně jak píše witch, leonberger když už něco provede, tak se přijde omluvit :).

makk
hodnocení

0x

Podle mě volba plemene řeší tak 20% problému, zbylých 80% je výchova a na jakého jedince narazíte. Samozřejmě třeba lovecký pes potřebuje mnohem víc pohybu než pastevecký, ale k dětem a na ryby se hodí +/- stejně.

vydrisek
hodnocení

Ohledně výchovi mám v plánu navštěvovat psí školku u posledního psa jsem udělal pár chyb kterým se chci teď vyhnout

farm
hodnocení

0x

Špringeršpaněl je vodomil a dobrý kámoš. kdelovit.cz/... A když s vámi bude chodit na ryby, nebude se nudit a proběhne se - což je pro lovecká plemena důležité. V zimě bude s dětmi alespoň obíhat dvorek. Mívali jsme foxíka, ale byl od štěněte vychovaný jako společník - jenom si občas v záhoně zanoroval, když cítil krtka. Jestli máte poblíž cvičák, je to ideální, bude k obrazu vašemu - ve výsledku.

hodnocení

0x

K dětem bych vybral co nejmenší štěně. Starší pes by se nemusel chtít zařadit na poslední místo nové "smečky".

vydrisek
hodnocení

Mockrát vám všem děkuji za rady všechny mě pomohli

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]