Nejste přihlášen/a.
Labrador miluje vodu.
Tak aby rybáře nerušil.
K vodě nějakého nelovce a neštěkajícího.
Doplním - zvolila bych útulkového psa.
Recepci bych dala požadavky - mladší pes/nebo fena, nevím, co chcete, klidné povahy k dětem a zároveň k vodě, k rybolovu. Tedy aby dokázal ležet u páníčka a nevyžadoval neustálý pohyb. Jako třeba velice aktivní pes australák.
Ve správném útulku mají povahy psů zmapované a měli by umět takovou povahu nabídnout.
Nemusí to být přece ,,značkový,, pes. Z útulku jsou psi vděční, chytří.
A ne všichni mají za sebou špatnou či neznámou historii, jak si mnozí myslí.
Jděte se třeba jenom do útulku informovat, ať máte přehled. Popovídáte si s lidmi, kteří tuto službu považují za poslání. Snad budete mít štěstí a na takové lidi natrefíte.
Znám několik pejsků z útulku a docela fajn parťáci. Já měla něco podobného, takového vesnického tuláka, křížence. Dobrá duše to byla. Chodil mi naproti k autobusu. Chytrej, věrnej a zdatnej. A nikdy nemarodil.
Podle mě volba plemene řeší tak 20% problému, zbylých 80% je výchova a na jakého jedince narazíte. Samozřejmě třeba lovecký pes potřebuje mnohem víc pohybu než pastevecký, ale k dětem a na ryby se hodí +/- stejně.
Špringeršpaněl je vodomil a dobrý kámoš. kdelovit.cz/... A když s vámi bude chodit na ryby, nebude se nudit a proběhne se - což je pro lovecká plemena důležité. V zimě bude s dětmi alespoň obíhat dvorek. Mívali jsme foxíka, ale byl od štěněte vychovaný jako společník - jenom si občas v záhoně zanoroval, když cítil krtka. Jestli máte poblíž cvičák, je to ideální, bude k obrazu vašemu - ve výsledku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.