Zdravím všechny. Potřebovala bych zjistit, které zvíře nám na okrásném záhoně s kůrou i v květináčích odhrabáva jak kůru tak i zeminu až na kořeny. Dělá to jen v noci. Problém je, že se tím ničí rostliny. Jsou polámane větvičky u azálek, byl převrácení i květináč. Nevím, jestli to dělá kuna. Vím, že v půdě máme letos chrousty, ale které zvíře to vyhledává. Je možné že ježek, ale trus jsem nacházela od kuny. Kuny vím, že jsou, ale jestli ten bordel dělají ony. Kdo s podobným nepořádkem má zkušenost, poraďte. Předem děkuji.
Pozoruji již několik roků na záhonech ten samý problém, podezřívala jsem cizí kočky, protože my žádnou nemáme. Nakonec jsem odhalila viníka, jsou to kosáci. Nejen kůru vyhrabou na cestičku, ale na dvorku vyhrabávali osázené mísy, netřesky a hlína se válely po dvoře. Na hlínu v květináčích ted dávám vrstvu většího kačírku.
Také jsem měla ten problém s kůrou kolem růží. Zde mi poradili, že to jsou kosi. Brzo "vstávají" a hledají hmyz pod kůrou. Dala jsem ji pryč a je klid. Vyzkoušejte a uvidíte.
Na sto peocent kuny . Mel jsem to samy plus po dlazbe vykaly plus vyvaleny vyrvany kytky az na kořeny,nainstaloval jsem plasicky na zahradu a mam klid.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.