Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Divoký potkan

Od: pop odpovědí: 27 změna:
Zdravím,
Venku jsme našli 2 potkaní mláďata, matka pravděpodobně zakousnutá psem. Jedine co mě momentálně zajímá, zda mlade potkana může být nakazene a přenést nějakou nemoc.
Děkuji předem za odpověď
zámek
kapkanadeje uzavřel tuto otázku

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

007cz
hodnocení

5x
Potkani, krysy nebo myši znečišťují své okolí trusem, výkaly i zápachem. Navíc přenášejí celou řadu vážných onemocnění, která jsou pro člověka nebezpečná. Nejčastěji se jedná o:
Weilovu žloutenku,
leptospirózu,
salmonelózu,
myší tyfus,
tuberkulózu,
krysí skvrnivku
a tularemii.
To ale tazatel slyšet nechtěl. Čekal že ho navrhneme na metál za záchranu krysího života.
Kdyby musel jako já, ležet na infekčním mezi žloutenkářema po kousnutí "divokým" potkanem, nechat si preventivně píchat injekce a čekat na výsledky testů na vzteklinu, možná by ho ta záchranářina přešla.
I když.. Asi ne. Komu není rady, tomu není pomoci. A rad dostal dost.
pop
hodnocení

Zachranarina by mě nikdy nepřešla, už taková jsem
Jediné co jsem chtěla je odpověď ano nebo ne, tvoje blbe komentáře o kterých si myslíš, že jsou chytré fakt ne
Have a nice day XD

Myslíš si že mě zajímají tvoje soudy o chytrosti mých komentářů? Podle toho jak se snažíš ukázat svoji vysokou iteligenci tím, že proložíš své žblebty několika anglickými frázemi ze školy soudím, že ti je s bídou 15.

Jako chovatel hospodářských zvířat s hospodářskou farmou v sousedství vedu a musím vést s potkany nesmiřitelný boj už celá desetiletí. Jinak by nás ti tvoji mazlíčci sežrali a pohřbili pod vysokou vrstvou svého smradlavého trusu. Něco takového si do domu může přinést dobrovolně jen blb.

pop
hodnocení

XD klídek oj(to taky hádám neznáš)
Já mám v chovu různá zvířata přes 10 let chlapče XD hádám, že ty jses zabšklej třicátník dle tvého vyjadřování XD někdo vidí zvíře jako škůdce, někdo jako mazlíčka
Pardon no, mám vystudovanou angličtinu... se omlouvám, nevěděla jsem, ze bude vadit XD nebo jestli jsi na ty slovíčka musel použít Google a tím tě to více naštvalo XD
zaseja

Nebudu se zapojovat do diskuze, ale dovolil bych se zeptat co znamenají ty anglické výrazy a to XD a pak ještě to xoxo, hledat to na googlu nebudu, jsme na české poradně.

hodnocení

5x

"...zda mlade potkana může být nakazene a přenést nějakou nemoc".

Když ho majznete lopatou a včas dostatečně hluboko zahrabete, tak ne.

Utlocitná povaha může použít dostatečně velkého hada. I když... Který chovatel by riskoval že si hada nakazí. To jen bláznivý člověk si to přinese domů a bude zachraňovat.

kami123
18.09.21 21:36
hodnocení

3x

ano

hodnocení

3x
Proč tě to zajímá? To si je chceš vzít domů?
To je hodně blbej nápad. Napřed to zkus rozběhat, když to nepomůže tak si vezmi lopatu a jdi do lomu přehazovat kamení z hromady na hromadu. Když budeš mít stále takové hloupé nápady, tak to zkus rozchlastat a jako poslední možnost vidím návštěvu specializovaného ústavu doktora Chocholouška.
pop
hodnocení

Asi je nenechám chcipnout, sorry not sorry, ale jsou to normální živočichové jako my. Zverimexové potkany chovám už x let, jedine co mě zajímalo jsou nemoci těch "divokých". Ale možná sa napij ty, zřejmě to potřebuješ XD
Mnoho tisíc, neřku li miliony let takhle příroda funguje a není s tím sebemenší problém. Slabší kusy odpadají.
Pak se do toho vloží člověk a jsou problémy. Tady třeba přenos mnoha různých nemocí. Ale kdo chce kam...
pop
hodnocení

Od tebe můžu taky něco chytnout, dokonce hádám i něho horšího a nejdu tě jen tak oddelat. Dokud se do toho nevložil člověk tak tu byl dvojnásobek toho co dnes. Tak hádám, že seš jak žula a nemáš ani kousek citu XD I pity you
To můžeš ode mě něco chytnout. Přinést mě domů potkana tak chytneš pár facek.
Dokud se do toho nevložil člověk tak tu byl dvojnásobek toho co dnes.
Zdroj: poradte.cz/...
Seš úplně mimo mísu. Dokud se do toho nevložil člověk rozhodně jich nebylo tolik jako teď. Člověk je krmí tím, že nezodpovědně plýtvá potravinami, umožňuje jim na lodích migrovat po celém světě do míst, kde nemají přirozené predátory takže způsobil jejich přemnožení. Takže opravdu ne. Bez člověka by jich nebyl dvojnásobek.
pop
hodnocení

A) na me by jsi ani nesahl ty hovado XD
B) jsi kapke nepochopil, ale dooobre, někdo je prostě omezenej
Bohužel pro tebe mám zvířata ráda a nejsem takový zmetek abych zabíjela, ale můžeš mě asi učit když jses nemilosrdnej (chudák ženská nebo chlap co si tě narazí), otázka byla jednoduchá tak jako kdybych se tě zeptala - jsi blbej nebo ne? Evidentně ano, o tom nepochybuju a to tě ani neznám XD chtěla jsem odpověď ano nebo ne, to jestli si je nechám je má věc a ne tvá
Bohužel tě tvůj mozek nenechá slušně odpovědět a to je mi líto, na to se jdu napít
výtka
Upozornění od sys kapkanadeje 19. 09. 2021 22:48:33
Mírněte se prosím!
Holka važ slova.
Samozřejmě si dotáhni domů co chceš. Mě je po tom šumák. Ale až tě ta potvora hryzne, tak si sem nechoď stěžovat.
pop
hodnocení

Já vážím slova, ale na mě by si prostě nemakl XD jenom poukazuju na kapke něco jiného, ale okkkk
Nemusíš se bát, až mě hryzne (což pochyhuju) tak zrovna tady se nebudu sverovat XD jinak xoxo

tabletka*
hodnocení

2x

Odpovědi už jste dostala, na varování nedbáte, tak proč ještě víříte diskusi? Vaši potkani, vaše věc. Vzhledem k milionům potkanů žijíích nám pod nohami (ve sklepích, kanalizaci atd.) ty vaše dvě mláďata nehrají roli a co bude s vámi také není moc důležité, i lidí je jak potkanů. Takže se nějaké nemoci nemusíte bát.

hodnocení

1x

Máte výhodu - jsou to mláďata, s lopatou v ruce vyhrajete.

veronica
hodnocení

0x

Jakou nemoc? Mor přenášely potkaní blechy, ten už není. Jsou místa, kde se hemží potkani mezi lidma a žádné tragédie se nekonají. Maximálně mohou mít parazity, na ty se dají použít tabl. pro psy (váhově přepočtená dávka).

p.s. pokud by měli vážnou memoc, tak by pravděpodobně zemřeli.

Závidím ti tu víru, že existuje jediná nemoc kterou krysy a potkani šíří. Viz výpis O07.
To že lidi chovají laboratorní potkany jako mazlíčky (a ty pravděpodobně taky) nemění nic na tom že je to nebezpečná verbež.

Divokých potkanů jsou plné kanalizace. Je to například vidět, když necháte zkontrolovat odpadní potrubí kamerou - potkanům krásně svítí oči. V tom ptrubí protéká silně znečištěná voda (i ze záchodů). Potkani se v tom sajrajtu běžně cachtají. Vy byste si do té vody dobrovolně namočila ruku? To asi sotva, že? Proč myslíte, že jsou tito potkani zcela zdraví?

@magdon

kde jste přišla na to, že jsou potkani zcela zdraví?

Jsou odolní i vůči parazitům, ale jsou taky jejimi přenašeči a parazity v sobě mají.

Opravdu chcete něco, co má v sobě parazity označit za zdravé? Spíš je to tím, že ty nemocné potkany sežerou další potkani, takže ti nemocní nejsou vidět

hodnocení

0x

tohle je podivná diskuse, člověk by řekl, že ženy, co by spíš měly dbát na čistou domácnost, budou chtít takovéhle divoké potkany držet co nejdál...A ženy tady v diskusi naopak k nim mají docela sympatie *nene*

To jako fakt*ee*

pop
hodnocení

Potkan je jeden z nejcistotnejsich hlodavců btw
Já mám sypatii ke každému zvířeti, neberu je jako méněcenné
Podivná čím? Stereotype so much? Spinavej můžeš být i ty a nevyhodím tě XD
veronica

Hlavně, že lidem nevadí, když vodu z kanalizace, která jde po odkalení do řeky, pak do nějaké přehrady, opět používají na pití, vaření čaje a polévky. Že voda prošla čističkou? ČOV neumí dělat zázraky, také by to bylo enormě drahé, nějaké to superčištění. Těžko lze z vody dostat rozpuštěné látky z fekálií a moči. Ale potkani jsou fuj. *smich*

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]