Mám 6-ti letou fenku havaňáka,doteď byla 3x denně venčená venku ,ale bohužel jsem přestala chodit a jsem sama a nemá ji kdo venčit a pryč ji nedám,miluju ji,je to moje všechno.koupila jsem domácí psi WC,ale.nechce tam chodit.Prosim poraďte jak ji naučit dělat potřebu doma.Děkuji za rady.
Blbe. Kdyz je naucena chodit ven, je to proti jeji prirozenosti. Asi jako kdybyste vy mela najednou zacit chodit do drezu v kuchyni a nechapala proc. Jediny zpusob bude pockat az to nevydrzi a nekde si pricapne, honem ji chytit a na ten zachod postavit. Po par pokusech to pochopi a az to tam udela, hodne ji pochvalte. Pak uz to zvladne sama.
V okolí by se někdo nenašel, kdo by vyvenčil? Třeba nějaké větší dítě, které by to mělo jako brigádu za pár korun? Občas vídám nabídky na venčení psů, zkuste se podívat. Já si něco takovýho neumím dlouhodě představit, dyť pes musí ven, bude strádat i psychicky a tloustnout.
Pes si běžně nenadělá do místa které považuje za své. Máme zahradu, pes se tam vyčůrá, ale bobek jen v případě nejvyšší nouze. Dokáže hodiny čekat než půjde ven. Před lety jsme bydleli v bytě, měl strašný průjem a v noci se trouba krčil u dveří a vší silou to zadržoval, nakonec to nevydržel až na společné chodbě. Tedy čekat na to až pes bude fakt muset mi přijde jako strašné trápení, protože vydrží opravdu dlouho. Hlavně to nebude chápat. Také bych se přikláněla k tomu sehnat někoho na venčení. Buď za nějaké peníze pro starší dítě (občas tu jsou dotazy jak si vydělat ve 13) nebo by se třeba našel i někdo zadarmo, když uvedete že jste imobilní. Plno lidí by psa chtělo a nemůže mít a někdo by rád pomohl. Nepustit psa dalších 10 let ven je jeho týrání
Kde a jak bydlíte? Osoba co přestala chodit, jistě není odkázaná sama na sebe, někdo jí zajišťuje nákup, úklid, dovoz obědů, pečovatelská služba dopomoc s hygienou, bere příspěvek na péči. Na patře nebo v domě je soused, co by třeba pomohl, kdyby situaci vůbec tušil. Spousta lidí má psa, třeba by někomu nevadilo vyvenčit dva. Nebo jsou lidi, co by rádi psa měli, ale kvůli pracovnímu vytížení nemohou, přesto by jim procházka se psem na vodítku udělala radost. Jestli svěřit venčení psa dítěti je na pováženou, ač mám zvířata ráda a vždy jsem měla, jako mládě jsem chodívala venčit sousedům psa a co já jsem mu tenkrát z nevědomosti prováděla, to by se dalo označit jako týrání. Tehdy jsem si myslela, že je to výchova a že trestem se vychovává. Děcku bez dozoru bych sa nesvěřila.
Nenaučíte. Vyzkoušeno, ověřeno, nenaučíte. Možná, snad ještě vyzkoušejte, namočený hadr v čuránkách, položený u domovních dveří. To by snad mohlo zafungovat.
Bylo mi hodně zle a Dorka mě nemohla probudit. Ráno bylo ve vaně veliké, řídké nadělení. Jak se ta stařenka jorkinka do vany dostala, to mi nejde do hlavy. Ale zoufalství to muselo být hodně veliké.
6-ti letého psa bude opravdu těžké "přeučit". Ne nadarmo se říká: "starého psa novým kouskům nenaučíš". Pes, už je naučený a zvyklý jinak. Asi jediný způsob, jak je rada výše: ve vhodném okamžiku psa dovést k WC. Takto to delší dobu dělat a snad to pochopí a na nový způsob si zvykne.
Co zkusit něco jako kočičí záchod? Třeba na kočkolit, kde bude cítit svojí moč půjde, jen by to muselo být větší než záchod pro kočku. Nebo mu to napoprvé omočit v moči jiného psa, bude mít potřebu si označkovat a tak se třeba naučí. A najmout si někoho na vyběhání a jednou denně pořádné vyvenčení bude asi nutné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.