Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kočka škrábe i na mě - porucha?

Od: peggan* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

jsem majitelkou již roční kočičky Serafíny. Vše bylo v pořádku do té doby, než si soused pořídil psa. Ten pes se na ni sálal, a ona ho z obraných důvodů škrábla. Od té doby škrábá i mě, když na ní mám čas, a trošku ji šimrám po břiše. Je něco špatně u mě u ní? Byla jsem u veterináře, ten mi řekl, že se nic neděje. Prosím poraďte mi. Děkuji všem. peggan

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

myse*
hodnocení

1x

má holka špatnou zkušenost asi ji pes velmi vyděsil. Asi bude i bázlivější povahy. Když chcete aby vás neškrábala , je potřeba ji strachu zbavit a umazlovat pomaličku - a hlavně často.

"když na ní mám čas" - co to znamená? chce ji hladit pravidelně, často a ne třeba na břichu, ale na zádech, pod krkem apod., zpočátku ji nebrat do náručí a hladit a hladit...až si zvykne...

enula*
hodnocení

1x

Ahojky, chtěla bych se ohradit proti názoru, že to není normální chování kočky. Jsou kočky mazlové a jsou kočky samotářky, které svého páníčka milují, ale nemají rády moc fyzického kontaktu. Já mám doma oba tyto případy. Kočička nemazlivka se prostě přijde pomazlit jen když chce ona, jinak se nutit nenechá. Je sice trpělivá a když si ji vezmu na ruce, tváří se naštvaně a čeká, až ji pustím, když to ale trvá moc dlouho, tak mě třeba ňafne. Nemůžu ale v žádném případě tvrdit, že je nevychovaná, nebo agresivní. Je prostě velká osobnost. Umí aportovat a hezky poslouchat, je velmi vnímavá, jen není takový mazel. Cizích lidí se většinou nebojí, ale hladit se od nich taky nenechá. Sedne si poblíž, aby měla na vše dohled, ale sahat ne.

Je ovšem možné, že Vaše kočička je prostě vystrašená, nebo ji něco bolí. Možná si ovšem prostě hraje. I u hry kočky vytahují drápky a koušou:)

marketapeggy*
hodnocení

0x

Toto jistojistě není normální chování kočky!

marketapeggy*
hodnocení

0x

Zkoušela jste si s ní hrát někdy když nechtěla? Nebo takhle - věnujete se jí každý den? To může také pomoct!

marketapeggy*
hodnocení

0x

Samozřejmě že kočka škrábe na obranu, ale že by škrábala i vás, se mi zdá podezřelé. I to, že veterinář nic neřekl.

marketapeggy*
hodnocení

0x

Rozhodně najděte specializovanější internet. stránky o kočkách, tam vám jistojistě lépe poradí.

marketapeggy*
hodnocení

0x

Přeju krásný den!

hannelka*
hodnocení

0x

Zřejmě má holka pocit, že jste se jí málo zastala. Je prostě uražená. Chvilku bude trvat, než si ji zase koupíte. Jakmile to dovolí, hladit, mazlit, povídat... prostě si ji kupovat příjemnými doteky, a na bříšku až úplně nakonec, to je to nejcitlivější místečko, které se ukazuje jen a jen přátelům :) . A příště ji bránit hned jak se hafan objeví, aniž byho třeba zaujala. Však ona se nechá nachytat!

hodnocení

0x

A nemůže to být proto, že ji hladíte po bříšku? Ta poloha na zádech se z uvolněného postavení v blesku může změnit na útočné. Před tím to neznala, ale po zkušenosti se psem, ví, jak na to. Nemůže to být takto?*hi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]