Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Betta bojovnice

Od: adel odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, mám doma bettu bojovnici. 20l akvarium, topitko, část vody měním jednou za 3 dny. Filtr nemá, protože když jsem ho dala do akvárka posledně, beťák se furt schovával ve váze a nejedl, tak jsem filtr vyndala. Onemocněly mu z toho ploutve, takže jsem ho léčila na BRP, teď je chováním v pořádku - plave, jí atd. Akorát ploutve má stále špatné, má celou hlavičku do bíla a má občas až přehnané tikavé pohyby, když se k němu přiblížim. Prosím, nevíte, jak bych mu mohla pomoci?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona
hodnocení

0x
Filtr není podstatný, topítko ano. Spíš dejte fotku, jak vypadá to vaše aqua. Má kryt? Jsou v něm rostliny a kolik? Stres bývá příčinou mnoha nemocí. M.
adel
hodnocení

Děkuji moc za odpověď, kryt nemám, dá se koupit někde samostatný?
Přikládám foto akva
Betta bojovnice
Betta bojovnice #2
tabletka*

Jako kryt poslouží dobře obyčejné sklo, jen uříznuté tak, aby po stranách byly škvíry na vzduch.

72mona
Kryt určitě je potřeba, zrovna to uřízlé sklo by bylo ideální. Pak ještě víc kytek. Ale nenáročných (nemáte osvětlení). Třeba hnědovky jsou extrémně nenáročné (i co se týká světla), nesází se do substrátu. A plovoučky, ale při časté výměně vody asi nebudou mít dostatek živin. Takže můžete zkusit i Ceratophyllum demersum (růžkatec). Bety milují "džungli" a teplou vodu. Pak jsou šťastné. Moje dvacítka na bettu (teď bez betty):
Betta bojovnice #3

tabletka*
hodnocení

0x

Asi bych začala léčením eSHa 2000, klidně to může být plíseň, Tím nic nezkazíte.

adel
hodnocení

Moc děkuji, zkusím to!

tabletka*
hodnocení

0x

To vaše akvárium by si zasloužilo přeorganizovat. Není třeba tam mít tolik šutrů, raději hodně rostlin různého druhu. Rybička se bude skrývat v houštinách, což má ráda, bude se jí dobře odpočívat. Rostliny chtějí osvětlení aspoň šest až osm hodin denně. Teplejší vodu, nad 25 stupňů. Vázu bych dala pryč, kdoví, jaké bakterie v ní bydlí. Já bych tedy filtr, třeba molitanový, rozhodně instalovala, není to žádná velká investice a vodu opravdu dobře pročistí a provzdušní (betta sice dýchá vzduch nad hladinou, ale jejímu tělu stejně čistější voda prospěje). Nahoru kryt (sklo), aby při dýchání nenastydla. I umístění akvária hraje roli, osvětlení atd. Betta není tak nenáročná rybka, jak tvrdí laici nebo prodavači, ti většinou ví starou belu. Dost chuděry trpí na různé nemoci, už jejich doprava z chovných stanic kdesi v Asii do Čech jim dá dost zabrat a nikdy nevíte, v jaké je kondici už při nákupu.

72mona
Souhlas. Bojovnice jsou mnoha lidmi (včetně těch, co je prodávají) brány jako živá dekorace. :( M.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]