Možná má nekdo už větší zkušenost... Postavil jsem včelkám domeček a ten je již skoro plný, Rád bych věděl zda když nová včelka příští rok na jaře vylétne jestli volný prostor po ní opět obsadí nějaká včelka na nové zahnízdění nebo jestli musím stále dokola dělat nové a nové domky
Díky za informaci, Já jen Problém vidím v tom že podle délky trubiček je i různé množství komůrek uvnitř. A já tím pádem nevím jestli se vyklubali všechny komůrky nebo třeba jenom první. Nerad bych tak čištěním zlikvidoval ještě ne vyklubané komůrky. Upřímně řečeno skoro jsem doufal že si tohle dokážou vyřešit sami a jak vidím asi bohužel ne
Omlouvám se, že neodpovím, jen mám technickou. Domky pro včely samotářky jsou fajn, ale pozor na velikost. Čím větší, tím větší pozvánka pro cizopasné druhy. Když jsou jejich (samotářek) hnízda přirozeně rozptýlena, je větší šance na jejich přežití. Když je pozveme do paneláku, jejich nepřátele tak pozveme, obrazně řečeno, k prostřenému stolu. M.
Těch míst na zahradě mám samozřejmě mnohem víc a na mnoha místech není ani tolik děr jako na úvodní fotografii. Mně jde Prostě jen o to abych při eventuálním čištění nezlikvidoval nějakou generaci včelek. Tobě přeci bylo dost kontraproduktivní udělat jim domek a pak mnohé v něm zlikvidovat
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.