Nejste přihlášen/a.
Mám poprvé paví očka a jedno už čeká mladé.
Dal jsem ho tedy do vyrobené porodnicky (viz obrázek) a tu do akvária. Ty ostatní kolem něho pořád lítají a ono chce za nima a nechci ho týrat, ale zase nechci aby ostatní ryby ty mladé pak sežraly.
Za jak dlouho asi porodí? Mám ho vyndat za ostatními?
Bylo docela těžké jej chytit, asi na to prostě kašlu, co říkáte
Díky moc, Roman
doplněno 06.09.21 16:14: Tady je ta vyrobena porodnicka, trochu jsem improvizoval. Asi by bylo dobré si ji koupit, pokud budu je chtít chovat.

0x
Když jsem za mlada pěstoval živorodky, dělal jsem to přesně opačně. Včas odlovil do té "porodničky" v akváriu potěr, který ještě přežil. Tam nechal do větší velikosti a poté vypustil do spol. akvária. Pokud je samička již zralá k porodu, přihřejte o 2-3°C vodu a hlídejte průběžně jestli je potěr na světě. Potom šetrně odlovit do vně akvária umístěné porodničky. Doufám, že se tam může dostat voda z akvária otvory v nádobce. Samozřejmě menší než potěr.
0x
0x
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.