Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Paví očko a porodnička

Od: r0man odpovědí: 5 změna:
Zdravím,
Mám poprvé paví očka a jedno už čeká mladé.
Dal jsem ho tedy do vyrobené porodnicky (viz obrázek) a tu do akvária. Ty ostatní kolem něho pořád lítají a ono chce za nima a nechci ho týrat, ale zase nechci aby ostatní ryby ty mladé pak sežraly.
Za jak dlouho asi porodí? Mám ho vyndat za ostatními?
Bylo docela těžké jej chytit, asi na to prostě kašlu, co říkáte
Díky moc, Roman
doplněno 06.09.21 16:14: Tady je ta vyrobena porodnicka, trochu jsem improvizoval. Asi by bylo dobré si ji koupit, pokud budu je chtít chovat.

Paví očko a porodnička
Paví očko a porodnička #2
Paví očko a porodnička #3

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Pusťte tu samičku ven a netrapte ji.Pokud máte dobře zarostlé akvárium, tak hodně mladých přežije.

jiofa
hodnocení

0x

Když jsem za mlada pěstoval živorodky, dělal jsem to přesně opačně. Včas odlovil do té "porodničky" v akváriu potěr, který ještě přežil. Tam nechal do větší velikosti a poté vypustil do spol. akvária. Pokud je samička již zralá k porodu, přihřejte o 2-3°C vodu a hlídejte průběžně jestli je potěr na světě. Potom šetrně odlovit do vně akvária umístěné porodničky. Doufám, že se tam může dostat voda z akvária otvory v nádobce. Samozřejmě menší než potěr.

hodnocení

0x
Pokud jsou v akváriu další ryby, porodnička ztrácí smysl. Leda hustý porost nejlépe u hladiny, kde se malé schovají. Takže bych ji pustil zpět k ostatním nebo dal do jiného prázdného akvária s porodnickou. Podle velikosti břicha si myslím, že ještě brzo rodit nebude.

r0man
hodnocení

Díky moc, hned jsem jí vypustil.
Nebojte, v porodnicce byly malé dírky na průtok vody. Mám ještě jiné akvárium, tak pak mladé odpovím a dám do něj.
Jen mi přijde že teď se za tou těhotnou furt ostatní očka honí.
Ještě jednou díky moc všem za rady

hodnocení

0x
Mladé byste odlovovat neměl. Jsou citlivé ne změnu vody i teplotu. Nejlépe odlovit samici do jiného akvária a hned po porodu ji dát zpět k ostatním a mladé nechat samostatně. Samozřejmě nějaké plovoucí rostliny, aby je samice hned po porodu nesežrala. S krmením mladých opatrně, rychle se kazí voda ze zbytků. Vodu měnit odstatou se stejnou teplotou třetinu až polovinu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]