Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hárání fenky

Od: zwiki* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den.Naší yorkšírce bude 8 měsícú a zatím nehárala.Nevíte někdo od kterého měsíce začínájí hárat?Děkuji

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Yorkové (a malá plemena obecně) hárají prvně mezi 7 - 10 měsícem, ale může to přijít až v roce.

Já tu naši kastrovat nenechal (jednou byla březí, ale bohužel to nedopadlo). Odešla předloni těsně před 15. narozeninami.

Teď mi tu řádí malá čivava, zrovna začíná hárat a kdybych nevěděl čeho si všímat, tak to snad ani nepoznám.

hodnocení

2x
Pěkný den, nebojte,do dovršení roku začne. Poznáte to tak,že změní chování, výrazně se zklidní a bude se tam dole olizovat.
zwiki*

Ona se olizuje už dávno tam dole...:)

Opuchne ji vulva, zdvojnásobí objem. A bacha, hormony dělají divy. Bubu sváděla ježka a Dorka havrana. Takže když hormony poručí "štěňátka", tak pro to udělá všechno. Uteče jako smyslu zbavená.

Tak už hárá, když se líže. Ta naše taky tak nějak kolem osmého měsíce, přesně si to nepamatuju. Člověk to ani moc nepozná, vím jen, že to měla krátce a poté za tři týdny znovu a více. Dle vet je to běžné, pro jistotu sono, pak kontrola a litr v háji hned.
Tak kecám, hárala v 6 mes a za dva měsíce podruhé.

hodnocení

0x

Zwiki, odpověděla bych vám dlouhou, širokou a bystozrakíou přednáškou, ale bojím se, že bude příliš osobní, z mých zkušeností, které nejsou dobré. Máte fenku a pokud ji nenecháte vykastrovat, nezamezíte rakovinovým buňkám v mléčných lištách, které spouští ženské hormony, vyguglujte si nějaké hodně odborné pojednání. Fenečka se může dožít hodně vysokého věku a po celou dobu bude asi 2x do roka hárat. A to je dobře fakt vědět, nejen si to myslet.

doplněno 02.09.21 17:51:

Ty dva zápory za sebou- nevykastrovat a nezamezit, to jsem fakt napsala nesmyslně. Je to tak, jak jste to napsal ve zkratce. Omlouvám se. Je třeba vykastrovat!

zwiki*
hodnocení

Právě,že vykastrováním se zamezí rakovině.Tak nám to řekl doktor

Doktoři toho nakecají...

Štírku, nekecají. Bubu ve dvou letech, Dorka ve 3 letech a já v 50ti letech. Rakovinové bulky. Psiny po vykastrování už bez problémů a mi chtěli operativně v r.1997, ale naštěstí nebylo třeba. S prvními ozářkami byl konec. Žiju! Bubu do 15 let a Dorka měla 16.

Těžko se řekne, kolik by se dozily po kastraci. Potkávám spoustu fen ale i psů, co nebyli kastrovani a dožívají se stejně. Já jsem kastrovat nenechal i když veterinarka, pokud byla jorkšírka mladá, stále nadhazovala. Nejprve 3500,pak 4 tis a po prvním hárání už chtěla 4500.
72mona
@stir - to máte jako s kouřením. Někdo se dožije osmdesáti, jiný skončí na plicním v padesáti. A všichni se shodnout, že kouření škodí. M.
Přesně tak Móňo. Navíc je to zbytečný stres. Uspana už jednou byla, když byla trhat mléčné špičáky. Ono prý i ty narkozy zkracují život. Veterinam je třeba se vyhýbat, moje fenka už tu ulici pozná a nechce do ní vkrocit. Předevčírem jsem ji zklamal, když jsem jí nesl na očkování. Dřív jsme stáli frontu i dvě hodiny, celá se třepala, teď raději tam jezdím těsně před zavíračkou v osm večer.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]