Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Naší yorkšírce bude 8 měsícú a zatím nehárala.Nevíte někdo od kterého měsíce začínájí hárat?Děkuji
Yorkové (a malá plemena obecně) hárají prvně mezi 7 - 10 měsícem, ale může to přijít až v roce.
Já tu naši kastrovat nenechal (jednou byla březí, ale bohužel to nedopadlo). Odešla předloni těsně před 15. narozeninami.
Teď mi tu řádí malá čivava, zrovna začíná hárat a kdybych nevěděl čeho si všímat, tak to snad ani nepoznám.
Opuchne ji vulva, zdvojnásobí objem. A bacha, hormony dělají divy. Bubu sváděla ježka a Dorka havrana. Takže když hormony poručí "štěňátka", tak pro to udělá všechno. Uteče jako smyslu zbavená.
Zwiki, odpověděla bych vám dlouhou, širokou a bystozrakíou přednáškou, ale bojím se, že bude příliš osobní, z mých zkušeností, které nejsou dobré. Máte fenku a pokud ji nenecháte vykastrovat, nezamezíte rakovinovým buňkám v mléčných lištách, které spouští ženské hormony, vyguglujte si nějaké hodně odborné pojednání. Fenečka se může dožít hodně vysokého věku a po celou dobu bude asi 2x do roka hárat. A to je dobře fakt vědět, nejen si to myslet.
Ty dva zápory za sebou- nevykastrovat a nezamezit, to jsem fakt napsala nesmyslně. Je to tak, jak jste to napsal ve zkratce. Omlouvám se. Je třeba vykastrovat!
Štírku, nekecají. Bubu ve dvou letech, Dorka ve 3 letech a já v 50ti letech. Rakovinové bulky. Psiny po vykastrování už bez problémů a mi chtěli operativně v r.1997, ale naštěstí nebylo třeba. S prvními ozářkami byl konec. Žiju! Bubu do 15 let a Dorka měla 16.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.