Nejste přihlášen/a.
Nesmí. Pouze tehdy, jedná-li se o psa vodicího či asistenčního. Bývá označen výraznou vestičkou. Je to pes vychovaný, kráčí vedle vozíku pána a ostatních si nevšímá. Tito psi pracují, neměli by tedy být ostatními lidmi hlazeni a jinak rozptylováni.
Špatné ovšem je, nechat psa po dobu nákupu přivázaného u obchodu. Většinou u stojanů na kola. Psovi může někdo ublížit, nebo ho ukrást. Případně ho zlomyslně odvázat a pustit. Proto si pejskaři, pokud je to možné, nakoupí sami a teprve pak jdou se psem ven a věnují se jenom jemu.
Občas vídám v obchodním centru v tašce zákazníků čivavky. A to nikomu nevadí. Jaga.
@babajaga - Proto si pejskaři, pokud je to možné, nakoupí sami a teprve pak jdou se psem ven a věnují se jenom jemu.
Hahaha... přijďte se podívat před náš supermarket - otevírací doba 7 - 19 a po celý ten čas tam psíci štěkají, kňučí, kvílí atd. Zřejmě majitelé nevědí, že je to možné i jinak
Já jo, já znám. Normálně jorkové v tašce přes rameno, si nákupu užívají. Když jorka budeme počítat mezi psy.
Horší už to bude s dobrmanem nebo vlkodavem.
Tak pokud je pes v tašce přes rameno, je to ještě v pohodě. Horší je, když sedí přímo v přihrádce nákupního košíku. Když si dovolíte protestovat, div nedostanete přes hu.u. A personál to většinou nezajímá.
@babkazov: Horší už to bude s dobrmanem nebo vlkodavem.
Proč? Máme rovnost ras (i u psů). Takže vlkodava do tašky, tašku přes rameno a jde se
Tuhle na mě divně koukali ve stavebninách. Koupil jsem roli lepenky, hodil přes rameno a vyrazil. Ještě, že ta role byla jen jedna .
Prodavačka, zkušenost z pražského OC: "Co si patuji z dob kdy jsem v palladiu pracovala, tak pes tam nesmí. Ochranka vyvedla i slepeckeho psa! Nicméně lze najít i cestu dovnitř se psem. Stačí, když pes nepůjde po svých, ale Vezmeš ho do náruče. A až se tě ochranka zeptá na psa, tak řekni, že jdeš do zverimexu psovi zkusit obleček/postroj a bez vyzkoušení to prostě koupit nejde! A pak tě pustí. "
...A jsou i letní oblečky, jeden malinký se v něm procházel na Dni L. Bloku, slibovali přeháňky, tak měl šusťák...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.