Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může pes do obchoďáku?

Od: rend odpovědí: 14 změna:
Může pes do nákupního centra?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Nesmí. Pouze tehdy, jedná-li se o psa vodicího či asistenčního. Bývá označen výraznou vestičkou. Je to pes vychovaný, kráčí vedle vozíku pána a ostatních si nevšímá. Tito psi pracují, neměli by tedy být ostatními lidmi hlazeni a jinak rozptylováni.

Špatné ovšem je, nechat psa po dobu nákupu přivázaného u obchodu. Většinou u stojanů na kola. Psovi může někdo ublížit, nebo ho ukrást. Případně ho zlomyslně odvázat a pustit. Proto si pejskaři, pokud je to možné, nakoupí sami a teprve pak jdou se psem ven a věnují se jenom jemu.

Občas vídám v obchodním centru v tašce zákazníků čivavky. A to nikomu nevadí. Jaga.

@babajaga - Proto si pejskaři, pokud je to možné, nakoupí sami a teprve pak jdou se psem ven a věnují se jenom jemu.
Hahaha... přijďte se podívat před náš supermarket - otevírací doba 7 - 19 a po celý ten čas tam psíci štěkají, kňučí, kvílí atd. Zřejmě majitelé nevědí, že je to možné i jinak *smich*

hodnocení

1x

Záleží na tom daném centru kam se chystáte. Do většiny obchodů a nákupních center psi nesmí. Ale jsou i taková centra a obchody kde je třeba vstup se psem povolen. Je jich ale menšina.

hodnocení

0x
U nás třeba může do obchodu s chovatelskými potřebami, pokud je to nutné (něco vyzkoušet přímo na psovi). Jinak ne. Naštěstí.

krtek6
hodnocení

0x

Nemůže...neznám jediné takové...

:-D Já jo, já znám. Normálně jorkové v tašce přes rameno, si nákupu užívají. Když jorka budeme počítat mezi psy. *smich2* Horší už to bude s dobrmanem nebo vlkodavem.

Tak pokud je pes v tašce přes rameno, je to ještě v pohodě. Horší je, když sedí přímo v přihrádce nákupního košíku. Když si dovolíte protestovat, div nedostanete přes hu.u. A personál to většinou nezajímá.

A také, když si podepisuje a značkuje všechno, co vidí. Je potřeba dát o sobě vědět.

re4zon
@magdon A to je tvůj obchod? Jestli ano, tak si musíš poradit, třeba zákazníka vyhodit. Jestli ne, tak se máš starat o sebe, pravidla a jejich vyžadování řeší majitel, případně personál.

@babkazov: Horší už to bude s dobrmanem nebo vlkodavem.

Proč? Máme rovnost ras (i u psů). Takže vlkodava do tašky, tašku přes rameno a jde se *frajer*
Tuhle na mě divně koukali ve stavebninách. Koupil jsem roli lepenky, hodil přes rameno a vyrazil. Ještě, že ta role byla jen jedna *uf*.

hodnocení

0x

Jak kde, většinou na vodítku a s košíkem do obchodního centra smí, avšak nebude smět až na výjimky do jednotlivých obchodů. Do potravin určitě ne.

xxk
hodnocení

0x

Pes do obchodu těžko. Už jenom kvůli tomu, že pes uvidí regál, zvedne nožku a zboží hezky očůrá.

rafm
hodnocení

0x

Prodavačka, zkušenost z pražského OC: "Co si patuji z dob kdy jsem v palladiu pracovala, tak pes tam nesmí. Ochranka vyvedla i slepeckeho psa! Nicméně lze najít i cestu dovnitř se psem. Stačí, když pes nepůjde po svých, ale Vezmeš ho do náruče. A až se tě ochranka zeptá na psa, tak řekni, že jdeš do zverimexu psovi zkusit obleček/postroj a bez vyzkoušení to prostě koupit nejde! A pak tě pustí. :)"

...A jsou i letní oblečky, jeden malinký se v něm procházel na Dni L. Bloku, slibovali přeháňky, tak měl šusťák...*zima*

floro*
hodnocení

0x
Záleží jaké máte plemeno, v taskach kapesní trhače běžně nosí.
Berňák už ale neprojde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]