Nejste přihlášen/a.
Tak mona bezva. Chystal jsem se na to, ale "únava" z včerejšího hledání "Co je to za tvorečka" je větší, než se znovu pouštět do dotazu. Bravo Jofa.
Děkuji za kompliment ale u blanokřídlého hmyzu a jemu podobnému jsem ryze amatér s jen okrajovým zájmem této kategorie. Troufnu si tvrdit, že jste ve znalostech mnohem dále a nejen u tohoto oboru. Již jsem se zmiňoval, že mojí prioritou byli brouci a motýli a vše ostatní je pouze okrajově. Ale někdy ani podle dokonalých fotografií tazatelů nejde přesně určit druh. Např. u některých modrásku i perleťovců je nutné vidět i rub křídel pro přesné určení. Na mnoho druhů potřebujete i srovnávací, tzv. dokladový materiál, aby se mohl přesně určit druh. Tak to jen tak pro zajímavost a jakousi nutnost pro přesné určení hmyzu všeobecně. Mějte se, Jofa.
Zdravím. Z vaší fotky to nejsem schopná poznat. Tak popis - kloš (jelení) je ve skutečnosti moucha, která saje na savcích. Nenechte se zmýlit, kloš má křídla, a když usedne na "hostitele", křídla "odhodí" a zůstává bez nich. Drží se dost pevně, často je potřeba nehtem kloše podebrat a doslova odloupnout. Ida
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.