Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za tvorečka

Od: mirek2® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, kam zařadit tohoto tvorečka - 1 až 2 mm dlouhý, líbí se mu na pařezu na zahradě. Děkuji.

Co je to za tvorečka

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jiofa
hodnocení

7x

Snažil jsem se vám zodpovědět dotaz ale zatím zůstane nezodpovězen. Bohužel nikdy jsem se s tímto hmyzem nesetkal a nemám tušení kam jej přesně zařadit. Nicméně jsem hledal a našel skupinu kam by se dal svojí stavbou a velikostí (larva) možná zařadit. Křís (polokřís). Larva může být i v jiném stádiu vývoje a proto je k nedohledání ve stejné podobě. Mohu se ale mýlit. Je to jen návod k dalšímu hledání rádců. Sám jsem zvědav jestli se to podaří. Jofa. Foto je k porovnání stavby těla obou larev.

doplněno 22.08.21 23:38:

Doplním, že tento hmyz se nejvíce příblížil hledanému.

Co je to za tvorečka #2
hodnocení

Moc díky za nasměrování. Možná tento: lincolnsflorafauna.myspec/...

jiofa

Je to jasný. Kdo hledá najde. Fakt se vám to povedlo. Máte větší trpělivost a víte kam. Já to ve vyhledavači dělám takříkajíc až když jsem v koncích.

hodnocení

Používám Obrázky Google. Díky Vaší nápovědě stačilo zadat "Auchenorrhyncha nymph", což ukázalo na "Delphacini nymph" a už se objevilo něco hodně podobného.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]