Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem.Mám takový dotaz. Vlastním fenku RTW, ještě odrostlé štěně. Mám problém se psi, kteří jsou schopni dostat se přes náš plot za ní, ikdyž nehárá. Běhají nám pak po dvoře a já se bojím, aby nečekala štěňata s nějakým křížencem. Dvůr mám zajištěn, že fenka se nedostane ven, ale malí psi to bud podběhnou, prolezou, nebo ti bojoví, to prostě prošplhají. Už jsem si stěžovala i na obci, ale tam nikdo zřejmě nic nedělá v téhle věci. Lidi si prostě vypustí psa vyvenčit a pak čekají, až se někdy vrátí. Když jsem našla majitele jednoho takového psa, řekl mi jen, že si mám zabezpečit plot, jakoby to utíkala má fenka! Pak mě poslal někam. Poradte, jestli mohu nějak zakročit. Nebudu přece vychovávat štěňata .
No teda to máš těžký problém. Doporučuji pořádně zajistit plot (jak už jsi udělala), potom ji zkusit přivázat na vodítko, a nechat ji tam. Pokud i v tomhle případě za ní budou chodit, zajisti si dveře od domu, zamkni ji doma, a nech ji proběhnout jen, když tam budeš ty a budeš se na ni dívat. Jiná možnost bohužel není. Přeju pěkný den.
Pokud hárá fana je nejlepší ji nechat doma nebo někde v uzavřené místnosti(garáž ).Od 10 dne do 23 dne by měla být nejvice hlídána.Stěžovat si nepomůže a zajistit plot,aby se v době i nehárání tam nikdo nedostal.Stává se mi to často a tak mám plot zadělanej furou dřeva a všude.Sice jsem ,jak v obložení,ale mám pokoj.
Vážená horsemanko. Jsem si jist, že mate prvního psa a teď teprve budete zjišťovat jaké to přináší problémy. Vy mate fenu, a proto za ní budou běhat psi (ať chcete nebo ne), pokud by jste měla psa tak Vám bude utíkat za fenama,(ať chcete nebo ne). Toto je přiroda a někdy se budete divit i ušima, co dovedou udělat psiska, aby se scukli. Pes jde za harající fenou i několik desítek kilometrů a je schopný rozbourat ploty, harající fena se nachystá tak, že na ni dosáhne i jezevčik. Zakročit můžete jenom tak, že si budete hlídat fenu. Jinak budete muset vychovávat štěnata nebo dát fenu pryč.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.