Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za brouka

Od: bechin odpovědí: 3 změna:
Dobrý den poradíte mi někdo co je to za brouka? Nějak se nám nastěhovali do špajzu a do kuchyně a nemůžeme se jich zbavit. Je asi tak 2-3mm velký.
Co je to za brouka
Co je to za brouka #2

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dobrý den. Je to červotoč spižní. Prohledejte si všechny potraviny, načaté (otevřené) vyhoďte. Jinak se toho nezbavíte. Pořiďte si uzavíratelné dozy na potraviny.

hodnocení

3x

Súhlasím s predošlými odpoveďami, ešte zopár dodatkov - ja by som odporučila vyhodiť aj uzatvorené potraviny - červotoč spížní sa vie prehrýzť aj obalovým materiálom, či už papierovým, alebo plastovým, či zo staniolu. V relatívnom bezpečí sú len potraviny v uzatvárateľných nádobách, najlepšie sklenených, keď tak plastových alebo kovových, ale s poriadnym šraubovacím uzáverom. Ale odporúčam pre istotu aj tie prezrieť, preosiať.

Nezabudnúť prezieť aj také veci, ako psie granule, veci z prírodných materiálov, ak máte v kuchyni - napr. niečo zo sušených kvetín, či vlny, pravej kože, ževraj chodia aj do kníh a starého papiera. Bolo by dobre, ak by ste našli hniezdo - potravinu, odkiaľ sa vyrojili - obal zvykne byť prevŕtaný okrúhlymi otvormi, ako sa chrobáčiky prehrýzavali von.

No a samozrejme vyluxovať a umyť kuchyňu - nezabudnúť na všelijaké tie škáry a miesta, na ktoré zabúdame - pod zásuvkami, medzi skrinkami, pod nimi, atď...ja viem, trochu veľa akcie na pár chrobáčikov, ale vedia sa rýchlo rozniesť po potravinách, keď je teplo, dosť rýchlo sa aj rozmnožujú, tak radšej raz, a poriadne.

hodnocení

0x

Přinesla jste si, nejspíše v sypkých potravinách,vajíčka, červíky a kukly, téměř neviditelé pouhým okem. Uviděla jste až dospělce. Když se mi něco nezdá, nejdříve na noc uložím na mrazák. Ten "dezinfikuje". A pak přesypu do láhve od mlíka a uložím. Totiž těch dóz je potřeba poměrně dost. 16 a láhve od mléka vyjdou nejlevněji. Dají se postavit i položit. Násypku jsem vyrobila z ustřižené pet lahve.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]