Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pes se vyválel

Od: anakonda* odpovědí: 16 změna:
Prosím o radu.Dnes se mi fena vyválela v nějakých bobkách.Strašne smrdí,nemám tu koupelnu.Polila jsem ji vodou a umyla mým šamponem.Vyfénovala,navoněla a stejně strašně smrdí.Pojedeme v pátek vlakem přes celou republiku.Co mám dělat?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jp
hodnocení

4x

Je to pes, ne člověk. Tak ho umyjte, ale proboha nevoňte to zvíře. Jemu zase smrdí ta vaše voňavka. Psi mají citlivý čich a on ted´ musí čichat ten váš smrad! Proč si lidi pořizujete zvíře a pak se k němu chováte jako by to byl člověk?

hodnocení

2x

Nemáte koupelnu - co potok, rybník, řeku? Sousedy se zahradní hadicí? Taky je možné, že do pátku "vyvětrá".

Ale hodně jste jí zkazila radost *smich*

A nebo wapku na benzínce, co *smich*

sirokko

Válení se čoklů v H0vnech je jedním z přirozených způsobů jejich komunikace. A majitelka teď jde na něj s šamponem a hadicí. Nepochopíš...

anonymni357

Sirokko,mate pravdu,zasmal jsem se,tleskam.

Sirokko a 357 - Mně se pes před pár dny vyválel na kosti se zbytky masa, kterou si ještě před tím zahrabal " na horší časy". Smrděl hrozně, ale ne strašlivě :). Protože jsem v tu dobu byla sama doma, bez vnoučat, vyhodnotila jsem situaci, že to zkusím nechat. Navoněl se pro sebe a pro ostatní psy, tak ať teda voní :). Za pár dnů to vyvanulo. Ale když se jiný pes kdysi vyválel v leklé rybě, nedalo se to s ním přežít. Ten do šampónu "chudák" musel.

hodnocení

1x

Pořádně vyčesat a znovu vykoupat.

anakonda*
hodnocení

Díky,zkusím.

hodnocení

0x

Tak zkontrolujte to místo, odkud to vychází. Třeba kousek odolal provizornímu mytí.

anakonda*
hodnocení

Ani,asi máte pravdu.

hodnocení

0x

nejúčinnější je ostříhat "dohola", je teprve srpen a srst krásně doroste do zimy. Nám se vyválela v mrtvé rybě a po několika umytích to stejně bylo cítit

anakonda*
hodnocení

Díky všem.

tabletka*
hodnocení

0x

Psi to zkrátka dělají, co je však pro ně hrozné jsou různé voňavky a parfémované šampony. To jí už prosím nedělejte, jejich superjemný čich to nenávidí. Kupte psí šampon a příště nejdřív nechat vyschnout srst, vykartáčovat, pak umýt jejím šamponem, dobře vypláchnout. Mnozí psi mají samočistící schopnost a není je ani třeba koupat, vyčichnou sami. Do pátku je daleko.

nov
hodnocení

0x

Hlavně si pohlídejte, ať se nevyválí v něčem nevábném znovu, aby přebila váš šampon a navonění.

hodnocení

0x

Nám kdysi na podzim proběhl pes po poli pohnojeným močůvkou, měl ho... i pod obojkem, bylo to na chatě, zima , pršelo, tak jsem ho dala venku do vany a věnovala mu můj starý kabát a doma jsme ho pořádně vykoupali. Ale po rybě to bylo ještě horší. Tyhle zkušenosti má skoro každý majitel psa, který pouští miláčka na volno.

rafm
hodnocení

0x

"Vyválet se" v puchu byla oblíbená zábava našeho psa. Myslím, že jsme v nouzi na čištění používali nějakou chemii: Terpentýn, mám ten dojem. Koupání v mydlinách a šamponech neprospívá moc srsti - tedy podle toho, co je fenečka za rasu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]