Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, dnes mi bylo přivezeno 5 slepic a jeden kohout. Mají kurník a vedle toho takové dvoupatrové "snášedlo", které jsme dali vedle kurníku což byla asi blbost, protože slepice nezalezly do kurníku, ale spí v tom "snášedle" namačkané. Bojím se kuny. Prý se měly dát z přepravek rovnou do kurníku, ale nějak se nám to nepodařilo. Když dáme snášedlo pryč, myslíte, že se tam budou zítra nechat zahnat? A nebude jim dnes zima? Snášedlo vypadá jak dvoupatrová polička - skříňka. Jsem že sídliště, na skoro vsi bydlím necelý rok tak pardon. Nebo mám v noci vstávat a chodit je kontrolovat? To by mi nevadilo, ale jestli by to bylo k něčemu. Snášedlo je z jejich původního domova. Dík za rady
Bylo by určitě vhodnější, kdyby jste je nejprve vypustila do kurníku. Snášedlo by mělo být v kurníku. Ještě nyní slepice přeneste slepice do kurníku, to je nejvhodnější řešení. Slepice by určitě prochladly.
doplněno 18.11.12 18:32:Když si vezmete baterku na posvícení, tak to zvládnete. Slepice přeneste po jedné, nebo je dejte do přepravky v které jste je přivezli. Slepici uchopíte za hrudník i s křídly a opatrně jí přenesete do kurníku, já bych rukavice nepotřebovala. Slepice po tmě nevidí, takže nebudou utíkat. Slepicím bude venku velmi chladno, budou se na sebe mačkat. Je rozdíl je nechat v chladném uzavřeném kurníku, nebo venku.
Slepice přeneste do kurníku, kurník zavřete. Snášedlo dejte ráno dovnitř kurníku. Slepicím každé ráno kurník otvírejte. Do týdne se slepice naučí do kurníku večer chodit. Teď v zimě chodí brzy, už kolem půl páté, hned jak se setmí. Jakmile se schovají, kurník zavírejte. Venku je nechat nemůžete, byla by jim zima.
doplněno 18.11.12 18:21:Ano, tak velká zima ještě není. My ale zavíráme slepice především kvůli kuně. Určitě to zvládnete. Vemte si rukavice, slepice opatrně pochytejte a přeneste do kurníku. Pokud jsou slepice zalezlé ve snášedle, nemají Vám kam utéct.
Jenže přítel je na noční a jsem sama v baráku a nezvládnu to. Tak asi budu co 2 hodiny vstávat. A teď jsem mluvila s kamarádem vetem a prý je ještě teplo.
doplněno 18.11.12 18:21:U nás na okraji Prahy je 5,2 st, tak to snad přežijí.
haninko. To je zbytečné, co dvě hodiny vstávat. Nevyspíš se a kuna může přijít zrovna v čase. kdy tam nebudeš. No, víš, ona taková kuna se dostane i do kurníku. Leckdy dá práci vychytat. kudy tam leze. Jinak když teď dojdeš ke kurníku, tak slepice v pohodě pochytáš a dáš dovnitř. Někdy se novým slepicím nechce zalézat do neznámého prostředí, pak se jim udělá u vchodu jen taková malinká ohrádka a ono se už časem naučí chodit tam, kde mají nocovat.
Děkuji za rychlé a dobré rady. Slepice bych tam asi dala, ale kohouta se bojím, je děsně velkej a nezná mě. Takže tam dám slepice a kohouta nechám venku ať si poradí. Třeba vleze za nima nebo saze slepice ven. A venku už je tma jak v pytli, tak jdu do sklepa hledat velkou baterku, kterou při svém štěstí položím do psího hovínka. Tyhle hurá akce se zvířaty nemám ráda, ale slípky jsou roční a byla by jich škoda.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.