Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to kobylka nebo saranče?

Od: idanova* odpovědí: 15 změna:

Zdravím vás všechny, milí rádcové. Před chvílí mi na okně přistála, s dost silným bouchnutím, tato zelená "frajerka". Uvědomuju si, že už asi týden slýchám tento zvuk. Myslela jsem, že nám do skla ťukají ptáci. Tentokrát jsem se šla podívat a objevila tuto kobylku, nebo saranče? Tělo bez tykadel má dlouhé 5,5cm, tykadla pak ještě o 1,5cm delší. Mám ožrané vršky jiřin s poupaty, může to být její práce? Za odpověď předem děkuju. Ida

Je to kobylka nebo saranče?
Je to kobylka nebo saranče? #2

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jiofa
hodnocení

8x

Je to kobylka zelená, čeleď kobylkovití.Saranče, čeleď sarančovití, to není i když patří mezi rovnokřídlé jako kobylka zelená.

idanova*
hodnocení

Děkuju. Věděla jsem, že vy to poznáte přesně. Ida

hodnocení

5x

Opravdu je to kobylka zelená, saranče se u nás zatím nevyskytuje. Vršky jiřin vám asi užírají slimáci, protože kobylka je dravec a živí se mšicemi apod. a rostlinnou potravu má jen jako doplněk.

Saranče u nás samosebou dávno žijí. Předvčerem jsem zrovna jednu potkal v Krkonoších.

Ona totiž není saranče jako saranče ..

Já jsem samozřejmě myslela ty davy, co sežerou, na co přijdou.:-D

jiofa

sisi: Tak jsem to pochopil a proto jsem nereagoval. Kdyby tomu tak bylo, tak má komplet po jiřinách a vegetaci na zahradce srovnanou se zemí.

idanova*
hodnocení

Děkuju. Uvědomila jsem si, že vůbec neznám život a potravu tohoto hmyzu. Koukala na mě skrz to okno s takovým výsměchem, že jsem ji měla za viníka. Ale slimáci to nejsou. Jejich okus znám, navíc mají nasypané modré granulky a nikde není ani trocha slizu. Ida

juelen
10.08.21 20:57
hodnocení

4x
Je to kobylka nebo saranče? #3
jiofa

Pěkná fotografie, ta se povedla. Kobylka zelená.

idanova*
hodnocení

Zdravím, děkuju a boduju. Ida

mate59
hodnocení

2x

Je to luční koník/saranče/.

idanova*
hodnocení

Děkuju i vám, za váš zájem a váš čas. Ida

hodnocení

2x

Lalokonosci, ti ožírají květy. Dlouho jsem hledala, co mi ožírá moje kytičky až jsem našla tohoto brouka. A letos jich je hodně.

idanova*
hodnocení

A to by mohlo být, lalokonosec. Jednoho hajzla jsem ráno zašlápla 3m od těch jiřin. Doufám, že to byl právě ten. Děkuju. Ida

ento
hodnocení

2x

Saranče má tykadla kratší než tělo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]