Nejste přihlášen/a.
Když všichni odejdou z domu je pes sám a je ve stresu. Psovi to poškozuje zdraví, třeba srdce.Je to týrání. zvířete. Kde jsou ochránci zvířat? V paneláku vytí ruší sousedy.
Ale tady je vidět, že tobě nevadí, že je pes v nějakém stresu, ty se tady ptáš kvůli tomu, že tě sere ten jeho štěkot, tak se s nima seznam a toho psa jim hlídej.
Musím se tazatele zastat. Jsem stále doma a když někde v blízkosti vyje a blafká pes, může mi to utrhnout srdce. Nemám kam utéci a nemohu chudákovi uplakanému, pomoci. Nemohu si cizího, mnohdy velkéhop, nevychovaného psa, vzít domů. To opravdu nejde. Až budete starý a odkázaný na byt a klid a bezpečí v něm, poznáte, jak takový nářek vám život změní v peklo. Bezmocné peklo.
Hele ty blábolo, kdybys žil na vesnici, tak ti tam budou štěkat psi celý den, prostě se na to dá zvyknout a nevnímat to a pro babku, já už asi o moc starší nebudu.
Tohle je stálá a stále frekventovaná otázka. Je však neřešitelná. Jedná se o SEPARAČNÍ ÚZKOST Všichni, včetně majitele, psa litují, ale když si ho pořizují, nikdo nepředpokládá, že to bude tak velký a obtěžující problém. Všem to rve srdce a uši a všichni jsou na prášky. Ale tohle nemá řešení, psa se prostě zbavit nelze. Snad jediným řešením, že se najde soused, ke kterému pes může jít do školky. My máme obrovské štěstí, že takové sousedy máme. Dorka je miluje a oni milují ji. Bez nich bych se musela Dorinky zbavit. Strašná představa!
Je to bezohlednost majitelů psů jak vůči ostaním lidem v bytovém domě tak i vůči psovi. Pořídit si nahrávku psího štěkotu a až přijdou sousedi z práce pes přestane štěkat. Pak pustit nahrávku štěkotu, bedny repro přiložit ke stěně, nechat zapnuté a jít na vycházku. Funguje to, řešení to má.
podobně jsem to udělal když sousedovi stálo řvalo na zahradě techno. Dal jsem repráky ven a pustil na plné koule vážnou hudbu. Soused za chvíli přiletěl že ho ruším. A byl pokoj.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.