Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Agresivní chování psa vůči druhým

Od: zanetalofrankov odpovědí: 1 změna:
Dobrý den, mám 2,5 letého psa. Od malička jsem ho dávala ke všem psům, aby si zvykl, byl úplně bezkonfliktní. Asi v 8 měsících ho napadl vlčák a pokousal ho. Od té doby se ostatních psů spíš bál (kromě fenek), ale po čase se začal odvažovat na ně vyjíždět. Kolem 1 roku se trochu uklidnil a poté se stalo to samé, přiběhl k nám na procházce pes a zaútočil na něj. Asi za měsíc zase nějaký (takže se mu to stalo 3x). Od té doby je hrozně agresivní, vyjíždí na procházce na kolemjdoucí psy nebo na psy za plotem. Má takovou sílu, že když to nečekám, pomalu mě strhne.
Dá se toto chování nějak omezit? (Vím, že ten strach v něm zůstane napořád, protože bude radši on ten první, kdo zaútočí) ale chci, aby nebyl agresivní až v takové míře

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

2x

Zdravím. Moje odpověď se vám nebude líbit. Ale chyba není ve vašem psovi, ale ve vás. Jak se pes dává ke všem psům? Pes se přeci nikam nedává, ale u nohy své štěně doprovázíme mezi další psy a sledujeme chování všech. Pokud ti psi začnou být nepříjemní, zasáhneme a nenecháme je přijít na kontakt; své štěně schováme za sebe = ochraňujeme ho. Když jsou hraví a přátelští, vlídně chválíme chování všech, své štěně necháme (za své asistence "na bobku", v předklonu) nablízko se očichat a pohrát si. Aby se ten náš naučil, jak se má kdy chovat, a že nám může věřit, že ho ochráníme. Když byl 8 měsíční štěně, vy jste ho nechala pokousat "vlčákem". To by psí matka nikdy nedopustila, vy ano. To byla jeho 1. zkušenost s vaší neschopností. Kolem 1 roku nabral trochu puberťácké odvahy, ale vy jste ho zase nechala pokousat a nepomohla jste mu. Takže už ví, že jste srab, že nejste vůdce a vždy ho zradíte = necháte komukoliv na pospas. On nemá strach, on má zkušenost, že ho (a vsadím se, že na vodítku) podržíte příchozímu k napadení. On se nebojí, on má jen jistotu, že vy jste k ničemu. Tak co má podle vás dělat? Zbývá mu jediné = nenechat nikoho vstoupit do své "komfortní zóny". To není žádná agrese, to je zkušenost. Bohužel. Pokud tu "komfortní zónu" ohlídáte vy, on to dělat přestane. Ida

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]