Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám německého ovčáka (11měsíců). Žijeme v rodinném domě. Uvnitř domu je pes naprosto klidný. Když je na zahradě sám, je také naprosto klidný, ale jakmile je na zahradě ve společnosti lidí, okamžitě začne běhat okolo a lovit hmyz, ale dělá to opravdu nepřetržitě, dokud zase nezajdeme dovnitř (klidně i hodiny). Je možné to přerušit, psa uložit na místo, ale dokud nedostane povel volno, neustále kňučí. Zajímá mě, jaký je důvod takového chování a jak je možné tomu zabránit. Má velmi silnou alergii na bodnutí hmyzem.
Prosím o jakoukoliv rad, či přesměrování na vlákno, kde se to řešilo, sám jsem nikde nenašel.
Děkuji
Zdravím. Řekla bych, že jde o obyčejnou hru. Máte doma puberťáka plného síly a energie, a pokud je venku ve společnosti lidí, začne hrát hru na lov hmyzu a snaží se ostatní vyprovokovat, aby se přidali a lovili a běhali taky. Tak snad jen přijít s hrou třeba na přetahovanou o hadr či provaz, nebo na házení talíře, při které taky vybije energii a nebude bodnutý hmyzem. Ida
Zdravím ještě jednou. Je potřeba si uvědomit, že nemáte dospělého nevychovaného psa, ale přátelské, hravé odrůstající štěně na prahu puberty! Pokud ho nenecháte venku na zahradě vybít energii (kde tedy? doma?) a budete ho nutit na té zahradě ležet v klidu a čumět, začne si honit ocas, okusovat tlapky až do krve, hrabat díry a zubama devastovat všechno, na co přijde. A budete z něj mít nervózního cvoka. Puberťák se má vychovávat, ne komandovat za každou cenu. Když si s ním na zahradě vy nehrajete – aby se vyběhal, když mu vy neukážete a nenaučíte ho, co dělat má, dělá to, co umí sám od sebe = loví. Je to pes, ne dítě! Ida
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.