Nejste přihlášen/a.
Mám pískomilky třetí den. Jsou to dvě zdravé, aktivní a zvědavé holčičky. Jenže jsem jim včera čistila klec, a oni mi uprchli. Běhaly
po pokoji, první jsem chytla hned,
ale druhou jsem chytala asi hodinu a půl. Když jsem i druhou pískomilku chytla, řekla jsem jediné: ! Měla jsem už na mále,
táta to snes trošičku hůř, a jsou to moje zároveň první a poslední zvířátka.
Mám ale ten problém,
že jsem je lákala na pamlsky, na vodičku, na ručičku a ony nic. Na co je mám lákat? A nevíte jak
taťku obměkčit?
Děkuji za odpovědi a rady, děkuji VŠEM CO SI TO PŘEČETLI!
Možná bych ještě zkusil nějakého tučného červíka, pískomilové je milují! www.ireceptar.cz//...
je zbytečmé čistit pískomilům klec po třech dnech, když si je už chytla, tak proč je chceš lákat dál, kam? myslíš na případ, že Ti utečou znova? červy bych nebral, chovej se k nim jako k divokým hlodavcům a prostě je chytni, i když mám info, že jdou ochočit, no to už záleží na tobě...já jsem známým chytal křečky pomocí síťky na akvarijní ryby a šlo moc dobře
Děkuji za odpověď, a ano, bojím se že mi utečou znova. Myslíte že jako utečou znova? Nebo po tý zkušenosti už ne?
utečou, když jim dáš možnost...
když čistíš terárko, musíš je někam zavřít i z vrchu - skáčou vysoko...
tátovi se nediv, pískoni jsou dobří hlodavci a vyholodali by vám díry třeba v nábytku nebo překousali dráty = smrt?
není dobré je nechávat utíkat - ale ted to víš. Tátovi slib, že k tomu už nedojde a když budeš čistit, zavři je do krabice (ne papír - rychle koušou) nebo do velké láhve od okurek...
Nalákat nevím na co, spíš být absolutně v klidu a čekat až se přestanou bát a vylezou...
Jinak milujou papírové krabice všech velikostí, trubky od toaleťáku nebo kuch. utěrek či cokoli podobného co můžou hryzat...
moji měli rádi větší krabici s malou dírou jako vchod vycpanou senem... byla sranda je pozorovat...
Nalákat se dají velice těžko. Naše zkušenost byla, že na ně platí, že jsou to aktivní zvědavý zvířátka. Na jídlo nevylezly na žádný. Jestli si dobře pamatuju, tak to nevydrželi zvědavostí, když se někde něčim klepalo nebo tak něco, tak se přišli podívat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.