Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Červený tentononc

Od: kicune* odpovědí: 9 změna:

Dobré ráno, hned po ránu mě pokousal tenhlecten červený trpaslíček. Nevíte prosím někdo co to je? No byl opravdu maličký skoro jsem ho přehlédl, snad jen milimetr.Ta červená barva bude asi moje krev, bo když jsem to pak rozmázl nehtem, tak to byla jasně červená skvrna. Našel jsem ho číhat na kraji podložky pod myš, když jsem pátral co mě pokousalo. Další dvě fotky je vývoj kousanců v čase. Na tak malého prcka slušná kožní reakce :D

Červený tentononc
Červený tentononc #2
Červený tentononc #3

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

floro*
hodnocení

10x

No, moc vás nepotěším, ale je to larva štěnice!

Takže rychle to začít řešit - vyhledejte si na netu, jak vypadají kolonie štěnic na nábytku, kde je hledat. A opravdu důkladně! A jestli je opravdu najdete, tak okamžitě řešit a nejlépe s deratizační firmou.

kicune*
hodnocení

Šmarjáá! No my jsme teď trochu cestovali, tak jsme si je asi přivezli z některého ubytování.

Ok, zavolám nějakou firmu. Díky za rychlou odpověď :)

floro*

No jestli jste cestovali a není to dlouho, tak v bytě je asi nemáte, ale rychle okamžitě vyprat naprosto všechno co jste měli s sebou, kufr, baťohy všechno vystříkat insekticidem pak vymýt, vyprat. Co oželíte vyhodit.

Většinou si to nadělení přivezou lidi z dovolených. Nebo taky je můžete mít od sousedů, lezou po zdi a slyšela jsem, že i z venku se dostanou do jiného bytu. Každopádně to rychle zlikvidujte, ať máte klid.

kicune*
hodnocení

No byli jsme v jednom hotelu za Budějkama a pak v Krumlově na pensionu s kolama. Spíš to tipnu na ten pension.
To nebudu riskovat, nechám to tu vystříkat. Ukecal jsem je aby přišli dneska a ani to není moc drahý ..

Tak ať to dobře dopadne:)

kicune*
24.07.21 10:09
hodnocení

Díky :)

hodnocení

4x

Ano, je to larva štěnice. Popřemýšlejte, kde se vzala. Známí si je dovezli z pobytu na Ukrajině a raději pak volali deratizátorovi. Toto není radno podceňovat!

hodnocení

0x

Ano, je to jednoznačně larva štěnice a ty otoky jsou alergická reakce, která se objevuje po prvním poštípání (po dalších už ne, tělo si zvykne). Ale to už se opakuju.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]