Ahoj.Mám zvláštní dotaz.Jak a jestli vůbec dáváte do svojí pračky psí deky? Já je vyhazuju,ale už docházejí a kupovat stále nové se mi nechce..Ne, že bych chtěl na mojí psí holce šetřit,ale je to plítvání.Pouští docela dost chlupů a nějaké vyklepávání nebo luxování je na pár hodin a efekt nic moc.Do pračky se to bojím dát,aby se nezacpala nebo tak.Prý sušičky.. respektive pračka se sušičkou by měla chlupy separovat..Je to pravda? Nebo psí deky normálně perete a neřešíte to? Psa se neštítím v tom směru, že mi nevadí prát její deky a pak svoje prádlo,ale bojím se, že pračka ty kvanta chlupů nedá..ucpe se anebo to v ní zůstane a nabalí se to všechno na naše prádlo.. Máte nějaké vychytávky? doplněno 11.07.21 01:33: Viděl jsem v inzercích nějaké"koule", které se hodí do pračky-bubnu a ty by měly chlupy na sebe nabalit,ale to je asi na nějakého Yorkšíra,ale já mám velkého psa-fenu a chlupů jsou mraky a jsou dlouhé...spouta huchválců.Vyčesávam,vytahuju jí to, ale deky jsou jak... Nevím už,co jí do pelechu dát doplněno 11.07.21 11:33: Všem děkuji za případné rady
Nemít pro psa fleecové deky? Dá se koupit pelech z materiálu, na který se chlupy nechytají, případně jdou odstranit. Já kočkám povlíkám starou dětskou peřinku do starého povlečení. Občas jí vyluxuju od chlupů, stejně tak před praním, co nevezme vysavač, vezmu tímhle, mám od nich i smetáček a koště už skoro 10let. Chlupaté či hodně špinavé věci do pračky nedávám, na to mám svou pračku příliš ráda, hodně velké fujtajbly nejdřív předeperu v ruce a teprve pak vyperu.
72mona
Na tu berunu už jsem párkrát koukala. A když už jsem byla rozhodnutá si ji koupit, zrovna neměli. Tak děkuji za připomenutí. Jinak co se týká materiálu, který nechytá chlupy...ne každé zvíře ho přijme. Mám tento: profizoo.cz/... (v jiném provedení) a ignorují ho jak pes, tak kocour. A pak tento: profizoo.cz/... . Do toho chodí akorát kocour pózovat. Nespí v něm nikdo. M.
Mám taky velkou psí slečnu s dlouhými chlupy, deky jsou jimi obalené - před vypráním je zbavím chlupů velkým kovovým kartáčem na psy, má husté drátky na konci zahnuté, tím to jde báječně a pak normálně peru, čas od času zkontroluju sítko pračky, jestli není ucpané, ale bývá to ok
Cokoliv sebevic obaleneho chlupy dam normalne do pracky a pak do susicky. Vsechny chlupy zustanou ve filtru susicky. Nemit ji, mel bych to doma jak v kadernictvi. Susak uz vubec nepouzivam.
72mona
Když ony ty chlupy zůstávají i v bubnu pračky. Takže při praní další várky (a zrovna to bude černá ) se dostanou na běžné prádlo. M.
re4zon
Tak se tam dostanou, a co? Stejne jde pak zas do susicky, ktera to z nej vytahne..
Mám dva psy, krátkosrsté. Deky (flísové), přehozené přes jejich gauče, důkladně vyklepu přes zábradlí a peru normálně v pračce, odděleně od "lidského" prádla. Nevzpomínám si, že by se odtok ucpal.
Můj pes deky nepoužívá,ma svuj polstar a povlekam ho svými dvěma povlaky co už nepoužívám, staci to vytrepat, moc chlupů se na to nechyta. A peru je i jeho ručniky s mým pradlem
Náš pes (jezevčík) má asi 5 dek, dvě byly kdysi nové a tři ze sekáčů, když jsem viděla nějakou pěknou. Mívám vždycky "v provozu" dvě, jednu má v pelíšku a druhou na křesle nebo na sedačce, kde se jí zrovna líbí. Po týdnu vytřepu z balkónu a vyperu v praćce. Nikdy se mi neucpala, psy máme už asi 8 let.
Dobrý den, my kupujeme pelíšky u Vietnamců. Pravidelně beru ven a vyklepu chlupy a když mi začne připadat špinavý tak prostě vyhodím a koupíme zas nový. Stojí kolem 300 Kč. Do pračky se bohužel nevejde.
Deku v pelechu povlékám do staré cíchy, kterou peru se svými cíchami, s předpírkou. Je pravdou, že mám malého, nelínajícího psa. U velkého, línajícího, si myslím, by to bylo řešením. Levné cíchy, které se vytřepou a vyperou.
Já v první fázi odstraním mechanicky - kartáček a krouživými pohyby. Pak vyklepu na balkoně a nakonec ještě lepivým válečkem. Je to piplačka, ale jinak si ucpu odtok (ve vaně). I tak ještě zůstává dost chlupů. Něco za pár korun bych neřešila, ale mám i pěkné chlupaté pelechy a ty fakt vyhazovat nebudu. M.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.