Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Znaky starého psa

Od: frogi* odpovědí: 3 změna:

dobrý den, mé fence je už 14 let. měla bych menší dotaz co by u tak postaršího psa mohlo znamenat pomatené se otáčení dokola, vypadá jako by byla zmatená či dezorientovaná... může to být nějaká nemoc nebo už je prostě stará a je to jako u lidí jak už občas babička neví kam jde?

děkuji :)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ve stáří je pes dezorientovaný většinou proto, že bývá nahluchlý a poloslepý. Vaše fenka prostě dosluhuje a mějte s ní trpělivost. Je to stejné jako u člověka. Jakmile se pes začne orientovat pouze čichem, tak to je pro něho málo.

hodnocení

0x

To celé mi nevypadá jako znak stáří, ale na mozkovou příhodu, tedy mrtvičku. *plac*Něco podobného měla moje fenečka. Naštěstí jsem to rozeznala ihned a volala vetovi. A pak si to ověřila u 2.veta.Ten mi řekl, ať ji nechám v klidu a zítra příjdu. Chodili jsme na injekce a ne, že bych ji honila, ale nutila k pohybu, procházkám. Viditelně se lepšila, už nechodila v kruhu a necukala hlavou. *hi* Rozchodila to. Měla trošku pusenku našišato a byla trošku pomalejší. A zemřela až po dvou letech. *palec*Přeji vaši fenečce buď klidných pár roků nebo rychlý "spánek" a vám hodně rychle nového pejska. Zní to strašně tvrdě, ale život jde dál. Zemřel král, ať žije král.*mala*

martina30*
hodnocení

0x

Mé fence je skoro ,také 14 a zjištuji,že opravdu začíná nereagovat.Dorozumívám se ted rukama a jak to jde.Hlavně opravdu ted musím dávat pozor a nepouštet ji z dohledu.Trpělivost a znaková řeč ruce jsou nejjistější.;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]