Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cucky na uších

Od: hanka1* odpovědí: 7 změna:
Prosím o radu, jak rozčesat uši u kokra, když jsou zcuckovatělé?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

U našeho to vypadalo jako dredy za ušima. Ručně rozpleteno a pak hřeben na psy, co nešlo ustřihnuto.

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, mám vyzkoušené "hrabičky"viz odkaz - ucho pevně podržet (aby to pejska netahalo), začínat dole a pomalu postupovat uchem nahoru. Rozčesete i opravdu hodně "zapečenou"srst a můj pejsek to česání měl potom i rád. Takže, nečesat tahem, ale hrabat kousek po kousku (a kde je srst volná, tak tam můžete potom normálně tahem). Zdravím!

alza.cz/...

hodnocení

1x

Myslím, že i pro pejsky jsou různé pomůcky, jako pro zachmoustané vlásky dětí.

Třeba tady:

kosmetika-a-uprava-psa.he/...

floro*
hodnocení

0x
Psa před česání vykoupat, použít rozcesavac. Nebo váš kondicionér naredeny vodou a postrikat a promnout.

hodnocení

0x

Já bych psa netrápila rozčesáváním. Já bych mu cucky ostříhala a pak uši udržovala. Žrádlo do úzké, hluboké misky nebo sepnout nad hlavou za chlupy, ne za boltce, aby si je pes ve žrádle nemáčel. Udržovala bych je čisté a chlupy rozčesané. Takto si koleduje, že se v cuckách usadí plísně a kvasinky.

ben®

babkazov - to není dobrá rada. Hrozí nebezpečí, že pejska střihnete do kůže, protože mezi cuckem a kůží není místo na nůžky. Jednou jsem takto svého psa střihnul a do konce života, jak viděl nůžky, tak utíkal.

Je potřeba dokázat ucho uchopit. Hranu ucha mezi prsty a co přečnívá, jde pryč. Stříhám už asi víc jak 40 let a fikla jsem asi jen 2x. Za ty desítky psů. To je dobré skóre! Chce to jen klid a psa ukáznit. Pak nemá uši jako filodendron. *smich2*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]