Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám vyzkoušené "hrabičky"viz odkaz - ucho pevně podržet (aby to pejska netahalo), začínat dole a pomalu postupovat uchem nahoru. Rozčesete i opravdu hodně "zapečenou"srst a můj pejsek to česání měl potom i rád. Takže, nečesat tahem, ale hrabat kousek po kousku (a kde je srst volná, tak tam můžete potom normálně tahem). Zdravím!
Já bych psa netrápila rozčesáváním. Já bych mu cucky ostříhala a pak uši udržovala. Žrádlo do úzké, hluboké misky nebo sepnout nad hlavou za chlupy, ne za boltce, aby si je pes ve žrádle nemáčel. Udržovala bych je čisté a chlupy rozčesané. Takto si koleduje, že se v cuckách usadí plísně a kvasinky.
babkazov - to není dobrá rada. Hrozí nebezpečí, že pejska střihnete do kůže, protože mezi cuckem a kůží není místo na nůžky. Jednou jsem takto svého psa střihnul a do konce života, jak viděl nůžky, tak utíkal.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.