Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Komáří larvy a stolní rostlinný olej

Od: europan27 odpovědí: 17 změna:
Zdravím,dočetl jsem se že na vyhubení komářích larviček pomáhá nalít rostliny olej do sudu,larvy by se meli udusit.Nasledne odsajete olej z hladiny a můžete vodou zalévat.Chci se zeptat máte stím někdo zkušenosti? a pokud ano jak často je třeba aplikovat olej na hladinu resp jak rychle se larvy lihnou? Děkuji

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

1x
Spíš tam kápnout trochu Sava na dezinfekci..
europan27
hodnocení

Jestli to měl bejt pokus o vtip tak se to nepovedlo...pokud ne,tak je mi vás líto
danecek*

Vyzkoušené to nemám, ale klidně to komáry může zabít. Já pravidelně leju půl litru Sava do studny a následně tu vodu piju a nijak se u toho nesměju. Myslím, že ani Olin svůj příspěvek za humor nepovažuje.

olinl
europan: jedno plné víčko od Sava na stolitrový plný sud je tak malé množství, které "neodradí" ani řasy usazené po stěnách sudu, ale larvy by to zahubit mělo. To malé množství chlóru se rychle naředí i "vypaří", takže zahrádce při zalévání to nemůže ublížit. Zkoušel jsem odstranit ze stolitrového PVC sudu již zmiňované řasy a půl litru klasického Sava (společně s vodou) s nimi ani "nehlo". Musel jsem vodu vylít, mechanicky řasy oškrábat, znovu vypláchnout sud a napustit vodu pro stavební účely (voda do míchačky při výrobě betonu). Jak píše rádce sisi: uzavřít sud nejlépe originálním víkem a aby sud stál ve stínu-to se mi osvědčilo nejvíce. Pokud se chcete namáhat s rostlinným olejem, je to vaše volba a to že šetříte přírodu od chemie je velmi velké plus. Ještě jsem si vzpomněl na vodu z vodovodního řádu-tam se v určitém množství chlór také vyskytuje a zalévá se s touto vodou také, jak trávníky, tak zelenina i okrasné rostliny. Snad někdo přidá radu, která vám bude vyhovovat.
europan27
hodnocení

A vám to Savo pozabíjelo ty larvy?Na jak dlouho je to řešení,resp za jak dlouho se zase larvy vytvoří?
olinl

Ten účinek chlóru není dlouhodobý, počítám že obden jedno víčko vám to udrží čisté. Experimentujte, zkoušejte,pozorujte.. Mě se osvědčilo na ten sud dát víko které těsní a mít sud ve stínu, tam se voda nejméně "kazila" (vizuální a pachová kontrola vody). Jak jsem psal, používal jsem vodu pro stavební účely ne pro zalévání, ale byla to studniční voda ponechaná na slunci bez víka cca tři týdny a občas zapršelo. Za tu dobu se tam objevily i řasy. Obdoba je i napuštěný bazén bez filtrace na slunci. Za čtrnáct dní je tam kal a za tři týdny řasy.

anonymni357
hodnocení

0x

Olej nevim,me se osvedcila lzice modre skalice na 200l sud.

europan27
hodnocení

Co sem vyčetl tak se stím potom nedá zalévat,otráví to půdu,květiny atd...

hodnocení

0x

Hlavní je mít na sudu kryt nebo něco, aby tam ti komáři nic nekladli.

europan27
hodnocení

Kryt mám,dokonce jsem dal pod něj igelit,ale není mi to nic platné,larev tam je jak maku

joudic*
hodnocení

0x
fouknete nahoru trochu biolitu a je klid, rostlinam ucinna latka nevadi

veronica
hodnocení

0x

Larvy se líhnou z plovoucího kokonu, který vypadá jako velký černý kmín. Cedníkem se dají vylovit dříve než se z něj rouzutečou miminka. Jinak ze použít i technický benzin, který se z hladiny odpaří a není jedovatý.

europan27
hodnocení

Ten benzín máte osobně vyzkoušený?Stou vodou se zalévají rostliny ale i zelenina určena námi ke konzumaci...

jenda22
hodnocení

0x

Na hladinu se kápne trocha oleje, aby se vytvořil film, který brání larvám v dýchání. Funguje to dobře. Tvrvá to asi 1 den a je po nich.

europan27
hodnocení

A jak dlouho trvá než se zase vytvoří?
liska5

To by tam musela zase naklást vajíčka nějaká komáří samička. Když byste měl totálně zakryto, tak se jí to asi nepodaří.

liska5

Jo a ta skalice se nedoporučuje. To raději ten olej, levnej řepkovej... Nebo nějakou rybku :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]