Nejste přihlášen/a.
Taky jsem měl kdysi doma mravence..lezli prostě škvírou u podlahy..mezi stěnou a podlahou. Když jsem dal hřebíčky kolem stěny..už se nerozlézali. Ale základ je mít doma čisto..tzn každý drobeček jídla co spadne na podlahu a víte o tom, musí do koše. Dávám si na to pozor, jelikož jsem na domku a od té doby během roku uvidím sotva proběhnout mravence po podlaze tak 3x do roka..prostě nějaký průzkumník. A když zjistí, že u mě dobrého na podlaze nic není, tak info předá ostatním a u mě už se neukázali několik roků.
Ale pamatuju si ještě, že když došla jedna návštěva, donesla buchty a nehleděla že z buchet které ještě cukrovala, padaly drobky na zem, tak do půl dne jsem tu měl menší mraveniště. Prostě mravenci čekají jen na příležitost. A dostanou se k vám vždy a kudyma chcou.
Popořadě. Pokud máte doma mravence, je možné, že se vám rojí a normálně žijí někde v základech. Kdysi se nám taky rojili - prostě jsme je vysávali a posledních 30 let je klid. Můžete zkusit takové ty domečky, kde je návnada a mravenci to pak roznesou do hnízda. Myši zmizí, když nemají co žrát, sršně teda nevím a slimáky likviduji tak, že každý večer vezmu zahradní nůžky a každého slimáka rozstřihnu na půlku. Je to rychlá bezbolestná smrt a zbytek zeschne do rána. Včera jsem jich zlikvidovala 30 a bývaly doby, že rekord byl 100.
Zabralo mi na mravence koření hřebíček. Měli jsme je kdysi ve špajzu, udělala jsem asi tři hromádky, do druhého dne byli pryč a již se nikdy neobjevili. Pro jistotu tam mám stále nízkou krabičku a v ní pár hřebíčků.
Je dobré venku na baráku zjistit, kde mají "silnici" a tam jim to postříkat. Oni pak změní sice trasu, ale zkuste to.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.