Nejste přihlášen/a.
Poraďte mi někdo prosím. Odjíždím s pejskem (krysařík) na dovolenou k moři a veterinář nám dal k aplikaci Stronghold. Upozornil mě však, že po aplikaci nesmíme na psa tak 3 dny sahat a 4 dny by se neměl namočit. S namočením problém nebude, ale pes s námi spí v posteli a navíc pod peřinou - je to mazel, který bez nás nemůže být. Když ho do postele nepustím probrečí celou noc - 3 dny je nesmysl... Je tak dlouhá doba skutečně nutná? Děkuji všem za odpověď.
1x
To je nesmysl. Nevidím důvod, proč byste neměla na psa sahat .. Důležitá je aplikace - přípravek má přijít na KŮŽI mezi lopatkami ( tam, kde si to nemůže slízat ) a neměl by se cca 1 - 2 dny po aplikaci koupat - než se to stihne řádně vstřebat do kůže. Pak může dělat co chce. Sahat na psa můžete samozřejmě ihned po aplikaci ( nevidím jediný důvod, proč ne ), jen samosebou dávat pozor na místo, kam jste to aplikovali, abyste to rukou hned nesetřeli ..
0x
Veterinar je blb, co nikdy necetl pribalovy letak. A jelikoz prodava pouze samostatnou pipetku a nikoliv cele baleni po 3ks, nemohl jste si precist pribalovy letak ani vy. Stronghold jsem pouzila na sve kocky nekolikrat a pribalovy letak mam doma. Pise se tam, ze na misto aplikace se nema sahat dokud toto misto nezaschne, tedy zhruba pul hodiny. Z toho duvodu by take nemeli mit stejnou dobu ke zvireti pristup deti, protoze nekterym mene vnimavym tezko vysvetlite, ze nemaji psa hladit tam a tam. S namocenim je to take predimenzovane, zadne 4 dny, ale radove jen hodiny. Nejake info najdete zde www.emea.europa.eu/vetdocs/PDFs/EPAR/stronghold/066599sk1.pdf
doplněno 30.07.09 10:05:Nasla jsem i pribalovy letak, koupat psa muzete uz 2 hodiny po aplikaci www.lekarna.cz/stronghold-120mg-spot-on-a-u-v-sol-6x1ml
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.