Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

SOS aplikace Stronghold

Od: hanzik* odpovědí: 4 změna:

Poraďte mi někdo prosím. Odjíždím s pejskem (krysařík) na dovolenou k moři a veterinář nám dal k aplikaci Stronghold. Upozornil mě však, že po aplikaci nesmíme na psa tak 3 dny sahat a 4 dny by se neměl namočit. S namočením problém nebude, ale pes s námi spí v posteli a navíc pod peřinou - je to mazel, který bez nás nemůže být. Když ho do postele nepustím probrečí celou noc - 3 dny je nesmysl... Je tak dlouhá doba skutečně nutná? Děkuji všem za odpověď.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

biscuitgirl*
hodnocení

1x

To je nesmysl. Nevidím důvod, proč byste neměla na psa sahat .. Důležitá je aplikace - přípravek má přijít na KŮŽI mezi lopatkami ( tam, kde si to nemůže slízat ) a neměl by se cca 1 - 2 dny po aplikaci koupat - než se to stihne řádně vstřebat do kůže. Pak může dělat co chce. Sahat na psa můžete samozřejmě ihned po aplikaci ( nevidím jediný důvod, proč ne ), jen samosebou dávat pozor na místo, kam jste to aplikovali, abyste to rukou hned nesetřeli ..

pb®
hodnocení

0x

Veterinar je blb, co nikdy necetl pribalovy letak. A jelikoz prodava pouze samostatnou pipetku a nikoliv cele baleni po 3ks, nemohl jste si precist pribalovy letak ani vy. Stronghold jsem pouzila na sve kocky nekolikrat a pribalovy letak mam doma. Pise se tam, ze na misto aplikace se nema sahat dokud toto misto nezaschne, tedy zhruba pul hodiny. Z toho duvodu by take nemeli mit stejnou dobu ke zvireti pristup deti, protoze nekterym mene vnimavym tezko vysvetlite, ze nemaji psa hladit tam a tam. S namocenim je to take predimenzovane, zadne 4 dny, ale radove jen hodiny. Nejake info najdete zde www.emea.europa.eu/vetdocs/PDFs/EPAR/stronghold/066599sk1.pdf

doplněno 30.07.09 10:05:

Nasla jsem i pribalovy letak, koupat psa muzete uz 2 hodiny po aplikaci www.lekarna.cz/stronghold-120mg-spot-on-a-u-v-sol-6x1ml

madla*
hodnocení

0x

Když to vet dával prvně našemu kočičákovi, nedoporučil po aplikaci 2 hod. hladit a to je všechno. U psů to bude stejné.

charlie1366*
hodnocení

0x

Nesmíte jen na pejska 2 hodiny sahat.Jinak učinost této kapky je jen jeden měsíc

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]