Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co s kvokající slepici?

Od: hlavicka odpovědí: 28 změna:

Už asi více jak týden mi jedná 1,5 roků stará slepice kvoká a příliš nevypadá na to, že by ji to brzo mohlo přejít. Ráno ji dávám do zahrady kde nemá přístup ke kurníku aby mi nešla sedět na hnízdo a nezahřívala tam vajíčka které tam snesou ostatní slepice. Večer když ji pustím k ostatním slepicím tak okamžitě jde do kurníku si sednout do hnízda. Vím, že kdysi se kvočny máčely do studené vody aby tak rychleji přestaly kvokat, ale tu mojí nechci nějak příliš trápit. Můžete mi někdo kdo máte nějaké zkušenosti s kvočnami poradit jak ne příliš drastickým způsobem ji toho kvokání zbavit?

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

makk
hodnocení

3x

Kvojakící slepice má zvýšenou teplotu a tendenci zahřívat vejce. Jediná možnost jak ji to odnaučit je ji ochladit. Nemusí te ji hned polévat vodou, stačí ji trpělivě vyhazovat z hnízda a zbavit ji možnosti sednout si někam, kde může zahřívat. Já to dělám tak, že ji za dopoledne několikrát vyhodím z hnízda a když mají ostatní slepice sneseno, tak kurník zavřu, aby tam nemohla. Samozřejmě ani venku nesmí mít nic vhodného k sezení. Zatím vždy do 3-4 dnů přestala.

hlavicka
hodnocení

Tak jak jsem už tu psal ráno ji dávám do zahrady kde nemá přístup ke kurníku a až večer ji pustím k ostatním slepicím kde jde hned do kurníku si sednout na hnízdo. Už hodně dlouho (několik let) jsen neměl žádnou kvokající slepici, ale nepamatují si, že by mi někdy některá až tak dlouho kvokala.

id
hodnocení

1x

Nic jiného než ochlazovat jí zadek nepomůže. Vy jí spíš trápíte tím, že jí celý den separujete od odstatních. Další metoda je, že jí zavažete do pytle a pověsíte pytel na větev sromu, kde je průvan. Pytel se musí houpat. Po třech dnech bez vody a žrádla a bez možnosti si zahřát zadek přestane kvokat.

Další možnost je měsíc nic nedělat a ona přestane, i když nesnáší. Já takovou šoupnu na exkurzi do mrazáku. Za měsíc kvokání by z ní byla kost a kůže.

hlavicka
hodnocení

Včera a dnes ráno jsem ji zkusil nachvíli ponožit do sudu s dešťovou vodou a bylo vidět, že ji to asi vůbec nevadí a nebo ji to možná bylo i příjemné, protrože se vůbec tomu nesnažila bránit. Že by to ale nějak pomohlo proti tomu jejímu kvokání tak to prozatím na ní příliš není poznat.

id

Pokud byste kvočnu hned v počátku kvokání namáčel 3 - 5 x denně a zabránil jí sednou na hnízdo, tak do 3 dnech je po kvokání. Vy jí necháte týden rozkvokat a myslíte si, že jí jednou umyjete zadek a kvokání zmizí. Tak to nefunguje. Alespoň tuto radu využijte u jiné kvočny.

jp

id- Že se nestydíte, dávat tady takové středověké rady na týrání slepice. Chudák slepice, dělá pouze to co jí velí příroda, chce mít kuřátka. Do toho pytle bych pověsila na 3 dny vás.

id
hodnocení

1x

Už 100% vím, komu není radno odpovídat na dotaz. Pan "hlavicka"má dvě vlákna a žádná odpověď mu není vhod. Je to jen ztráta času.

poradte.cz/...

alk
hodnocení

1x

Hlavicka: nikdo vás zde nenapadal, jako první jste vyletěl vy 1.7. 19:12. Lidi vám radí, ale vy se vztekáte. Floro otevřel váš dotaz a hned vám odepsal, aniž by četl ten sloupec odpovědí. Jenom prostě přidal svou radu jako ostatní. Pozdravujte slepičku.

liska5
hodnocení

0x

To by chtělo na nějaký chovatelský portál. Slyšela jsem, že prý acylpyrin do vody na pití. Ale kolik?

Nebo jí dejte pár vajíček nebo podkladků, tam kde je.

hlavicka
hodnocení

S tím acylpyrínem jsem už to také kdysi někde slyšel, ale nemám ho a kvůli jedné slepici se mi ho nechce shánět.

joudic*
hodnocení

0x
bych se na ni vykaslal, vajicka prece denne vybirate, oplodnene nejsou, tak co, hrabnete pod ni a seberte ji je, kdyz nechce vypadnout.. ona pak vyleze nebo ji vyhodte... nebo si od souseda s kohoutem 10 prineste a aspon budete mit novy poter, bud na pekac nebo na vejce.

hodnocení

0x
Na 3 dny ji dát do nádoby kde pár centimetrů vody aby si nemohla sednout. Například kalfas nebo 200l sud a přikryt mřížkou aby nezdrhla.
hlavicka
hodnocení

Možná by to nějaké řešení bylo, ale připadá mi to pro tu slepici trochu drastické. Nechtěl bych ji nějak příliš trápit.

Určitě to je mnohem méně drastičtější než ji uvázat do pytle a nechat bez pití, nebo ji předávkovat léky.

hlavicka
hodnocení

Tak už třetí den ta moje slepice nekvoká a přes den normálně chodí s ostatními slepicemi po zahradě a nechodí do kurníku vysedávat na hnízdo. Asi ji to kvokání už přestalo bavit když viděla, že ji přes den nechci pustit do kurníku aby si tam mohla sednout do hnízda. Tak už to bohužel se slepicemi občas bývá, že začnou kvokat a chtělo by se jim sedět na vajíčkách. Děkují všem za rady.

floro*
hodnocení

0x
Jestli nemáte kohouta, tak si někde seženete položena vejce a supbete je tam a na podzim máte dostatek masa do mrazáku a nemusíte kupovat ty smradlave hnusy. Bykrmit pár kuřat není vůbec těžké .
hlavicka
hodnocení

A ty si snad myslíš, že by se té slepici která už několik dnů nekvoká a k sezení na hnízdě ji to už netáhne zase najednou zachtělo kvokat a spolehlivě by vyseděla mladé kuřátka? *ee* :( Jinak o chov kuřat na maso bohužel nemám zájem.

floro*
Reaguji na váš původní dotaz, kde se ptáte na šetrný způsob. Někdy je šetrnější to nechat jak to je a využít to ku prospěchu. A není to určitě naposled, co vám slepice kvoká. Ale když se vám to nelíbí, že hned chytáte na drc... Váš problém.
hlavicka
hodnocení

Ono je dobré si přečíst více příspěvků a nereagovat pouze na původní dotaz už neaktuální radou když záležitost je už dávno vyřešená. Ano asi to nebude na posled co mi slepice kvokala. Já ale nemám žáden velkochov slepic (pouze 3) a z toho co si pamatuji tak naposledy mi slepice kvokala asi před +/- 9 léty. Není třeba se hned tvářit uraženě když někdo nevyužije zrovna tu tvoji radu kterou považuješ za tu nejlepší. Je dobré si uvědomit, že každý se na danou záležitost může dívat jinak z jiného pohledu.

id

To vy máte jiný úhel pohledu. Zadá se dotaz a nevidím důvod, proč by odpovídající musel číst odpoědi. Reaguje se na dotaz. A vy si to v klidu přeberte a nevyskakujte jak čertík z krabičky.

hlavicka
hodnocení

id: Vidím, že jsi tu vyskočil ty "jak čertík z krabičky". Ano, mám jiný úhel pohledu na to co mi tu navrhoval floro a nevidím na tom nic špatného. Je vidět, že tobě vůbec nejde o reakci na dotaz, ale bohužel o neslušné trollování.

floro*

Hlavičko, no jediný, kdo se tu uráží a trolí, jste vy. Ale jinak přeji krásný den *frajer*

hlavicka
hodnocení

Nemá smysl se dále dohadovat s trolly. Troll asi nikdy nepřizná, že trolluje a vinu raději přehazuje na oběť kterou si vybral. Ono se to dobře trolluje když to tu není moderované a nemá vás kdo v tom zastavit. Mějte se trollové hezky a najděte si na to trollování jinou oběť a mne prosím nechte na pokoji nebo jděte si trollovat jinam kde vám to také dovoli pokud bez toho nedokážete žít.

joudic*

@hlavicka no nezlobte se, nejen ja jsem si vsiml vaseho zbytecneho vypadu... cist odpovedi neni povinnost a mnoho lidi rovnou klikne nahore u otazky na odpovedet, odpovi k tematu a zase jde dal, aniz by se nejak vice vzrusoval ci dokonce zajimal o tazatele... a funkce uzavrit vyresenou otazku tady neni, jedine kdybyste si sam pozadal o uzavreni, takze se muze stat, ze vam nekdo odpovi i za rok, tak ho pak nezapomente take zjebat

hlavicka
hodnocení

joudic: Nikde netvrdím, že číst všechny odpovědi je povinnost číst, ale pouze, že je to dobré. Nemohu za to, že floro se tváří uraženě, protože jsem nevyužil jeho radu a ani ji už využít nemohu když ta slepice mi už dávno přestala kvokat. To ale bohužel asi ne každý dokáže pochopit.

joudic*
rekl bych, ze vetsine je uplne jedno, jakou odpoved tazatel povazuje za relevantni, drtiva vetsina radcu jsou uz davno dospeli a odpovidaji stylem ber nebo nech byt.. vsichni reaguji jen na vasi zbytecnou prestrelenou reakci, jen proto, ze si nekdo dovolil odpovedet ve chvili, kdy vy uz mate problem vyresen, tak nic.. aspon jsem se na wc nenudil, a dal uz mi je to fuk *cteni*
jp

Četla jsem celou diskuzi a musím reagovat. Pan hlavička se nevině zeptá, rozumně vyhodnotí hloupé odpovědi, poděkuje rádcům, ukončí diskuzi, slepice už dávno nekvoká. Diskuze, ale žije dál, tazatel dostane vynadáno a je napadán. Jo, jo, tak to tady chodí pane hlavičko, člověk aby se bál zeptat.

hlavicka
hodnocení

jp: Tak už to bohužel bývá ve fórech které nikdo nemoderuje a pravidla jsou tam jen nějakou nedůležitou formalitou které nikdo nevyžaduje dodržovat nebo naopak je dávano najevo, že jejích porušování je žádoucí. Takových co se rádi baví tím, že útočí na nějakou oběť kterou si vyberou je všude dost. Diskuze by klidně mohla pokračovat dál pokud chce k diskutovanému tématu tak jak byl započatý prvním příspěvkem někdo ještě něco dodat, ale v klidu na dané téma a ne formou neslušného útoku na tazatele, protože nevyužil něčí radu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]