Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, nyní jsme se přestěhovali, ale problém přetrvává už delší dobu. Kocour, konkrétně 7-letý, nechce spát, vynucuje si pozornst ve 3 ráno, někdy i celou noc. Nyní jsme se přestěhovali a je to hrozné, nechce vůbec spát, je hrozně hyperaktivní, agresivní. Máte někdo zkušenosti s nějakými kapkami na zklidnění nebo na spaní? Případně tablety? Mockrát všem děkuji za rady.
Přímo zkušenost nemám, nikdy jsem u svých koček problém s chováním neřešila, kočkám rozumím tak nějak od jakživa a vím co chtějí nebo nechtějí, co je dělá šťastné či nešťastné a nejdu proti nim.
Dělá se Feliway dělá se i spot-on na zklidnění, můžete dát kocourovi šantu či kozlík.
Přestěhovali jste se, nepíšete odkud kam, jestli z velkého domu do garsonky... Kocour je asi nejistý, pokud se náhle objevila agresivita, asi by mě to zneklidnilo, pokud dříve agresivní nebyl. Kočky zvládnou stěhování dobře, pokud jdou takříkajíc do lepšího. Pokud to lepší není, musíte jim prostředí lepší udělat. V menším bytě udělat množství poliček, aby chybějící prostor mohla kočka využít vertikálně. Škrabadlo až do stropu, ideálně u zasíťovaného okna, aby mohla koukt ven. Pokud je balkon, zasíťovat balkon, opět s vysokým škrabadlem, trávou na okus, třeba i vystla lavor senem, košky tam rády lehávají. Do bytu škrabadlo na každém rohu, hračky ne jen kočce pohodit míček či myšku, něco u čeho se fakt zabaví. Večer si s kocourem hrát, uhonit ho pomocí mávátka, intenzívně půl hodiny ať běhá až tak, že nebude moct a bude dýchat s otevřenou tlamou, na noc plnou misku masa.
Moc nechápu ty neustálé problémy lidí s kočkami. Moje kočky dělají, to co chci já. Nechci aby mě kočka brzo ráno budila, že chce nažrat, tak jí dám na noc misku žrádla a ráno chrápe a nebudí. Když byla mladší a budila, prostě jsem nevstala a vydržela to déle než ona a už nebudí, ví že to nemá cenu, já kvůli ní nevstanu a žrádla se prostě nedořve. Nemám ráda, když se mnou kočky spí v posteli, ještě tak si tam mohou lehnout přes den, ale v noci chci mít klid. Tak mají před ložnicí vlastní vyvýšenou postýlku vystanou dětskou peřinkou, takže také mohou spát v měkkých peřinách, ale ne mých. Když je teď horko, mám otevřené dveře do ložnice, aby vzduch proudil. Přesto mi kočky do postele nelezou. Když to zkusí, starší kočku odnesu do její poslete, mladšího kocoura bez pardonu skopnu. Ne že bych do něj kopala, ale prudce pod peřinou hýbu nohama, takže nemá šanci si klidně lehnout a mnohdy ani na peřinu vyskočit, kolikrát ho schodím už ve skoku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.