Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Návrat kočky vs 5km od domova

Od: kattys odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, dnes jsem byla s kočkou u veterináře a ona odtamtud utekla. Je to cca 5 km od místa našeho rodinného domu. je to venkovní plachá roční kočka. Myslíte, že se vrátí domů? Máte někdo takové zkušenosti? Děkuji za odpověď. Káťa

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alf*
hodnocení

1x

sousedi se před lety chtěli zbavit kočky, odvezli ji asi 15 km když jeli na houby no a asi za tři týdny ji měli zpět. Pokud byla venkovní tak bych tomu šanci dal, okolí by mohla znát. Jen aby jí nějaké auto nesebralo třetí rozměr.

binka*
hodnocení

1x

Chudinka malá, jak se to mohlo stát? Nám se vrátila kočka do starého bydliště, když jsme se přestěhovali, ale to bylo asi jen kilometr ... záleží na tom, jak jste ji měli dlouho, jak moc je na vás fixovaná. Pokud je plachá, jak píšete, moc nevěřím tomu, že by se zabydlela u cizích lidí. Každopádně já bych asi podnikla co největší pátrací akci a modlila se, aby se vyhnula autům ...

lidka*
hodnocení

1x

Přesně jak píše binka. Před rokem a půl jsem se přestěhovala a největší starost jsme měla, jak si zvykne na nové bydlení kocour. Za pár dnů byl pryč a vrátil se do domečku - bylo to přes několik frekventovaných silnic a v pohodě. Bývalá sousedka zavolala a jeli jsme pro něj. Ale bylo to také asi kilometr. Už jsem se s ním kolikrát v duchu loučila, když byl třeba i dva tři dny pryč, ale vždycky se vrátí. Taky kde by se měl tak dobře jako u mne. :D Když jsem se ho ujala, respektivě vnučka mi ho přinesla jako bezdomovce, byl hodně plachý, asi neměl hezký život. A dodnes není kamarád s cizími lidmi. A už ho mám osmý rok. Takže Káťo, občas se tam vypravte a koukněte po okolí, pokud už není doma. Doufejte, že to dobře dopadne! A zavolete na veterinu, jestli se tam náhodou nepotuluje. *tuc*

haninka*
hodnocení

1x

To je dost individuální. Přeji aby se našla. Zde jsou rady jak postupovat když se vám ztratí kočka nebo pes: odchyt-lary.estranky.cz/...

martina30*
hodnocení

1x

Určitě v okruhu bych vylepila inzerát,že se mi ztratila kočka a třeba i sama najde domov.Držím palce.

charlie1366*
hodnocení

0x

Tak to je my líto,ale znám případy,že kočka se vrátí.Ani nepíšete jak byla stará,a jak dlouho jste jí měla?

hodnocení

0x

Pokud žije venku, tak se určitě vrátí. Záleží, jestli se po cestě nenajde nějaký horlivý myslivec. Někdy to trvá den, třeba i týden. Nebojte, vrátí se.

zanda*
hodnocení

0x

Určitě se vrátí. Nám se kocour vracel z chaty 7 km vzdálené od domova. Okolí neznal. Poprvé mu to trvalo týden, podruhé už to zvládnul za 4 hodiny. Takže nakonec jsme ho nikam nebrali, protože se stejně pořád vracel domů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]