Nejste přihlášen/a.
Sršni v půdním nepřístupném prostoru chaty. Co na ně použít, abychom mohli v chatě žít. Hasiči to dnes již neřeší. Je jich tam opravdu hodně.Děkuji
Toluen? Raid na sršně? Jsou to ty správné chemie, přípravky?
s těmi hasiči bych byl opatrný, zkusit se to může, ale mám takový dojem, že asi před dvěma lety jezdí jen pokud někoho výslovně ohrožují. Mohou dát výjezd myslím i k úhradě.
jak je zlikvidovat ekoporadna.cz/...
a řešilo se to i zde poradte.cz/...
Co vím,tak hasiči to řeší.U nás u fabriky museli rozdělat celou střechu aby se k nim dostali.Teda vedle v rodinném domku.Toluen je dobrý na hnízda v zemi ale musí se opatrně.Celé hnízdo ze vším všudy musí pryč a bez vybavení bych se do toho nepouštěl.Tohle už mám za sebou měli jsme je u domku v ovocném stromě v hnízdu po strakapoudovi a dalo mě hodně práce,než jsem je vyhnal,a abych řekl pravdu možná jsem lámal rekordy v běhu.Hasiči Vám musí pomoct.
Raid bych nepokoušel. Mám zkušenost, že po postříkání jsou ještě cca 10sec plně při vědomí a smyslech, teprve pak umírají. To je moc dlouhý čas na žihadlo. Mám dobrou zkušenost se sirnými plátky. Výsledek je okamžitý, ale aplikace o něco složitější. Je-li to možné dal bych do zahradní plechové konve 2 zapálené plátky a bez růžice bych využil komínu ke směrování vzniklého plynu.
pozor, plyn leptá sliznici. Takže nedýchat (pokud jste v uzavřeném prostoru), co to půjde a pak rychle na čerstvý vzduch.
Dříve se hodně doporučoval hasící přístroj, který hnízdo prý zmrazí. Nikdy jsem nezkoušel, snad to má být CO2...
Bydlím v chatové oblasti a všichni bojujeme.Co je nejlepší znemožnit jim přístup a to jílem zadělat,ale který se nerozteče.Pár dnů je budete muset zabít jak budou lítat do díry,kterou máte zadělanou a Ti co budou ve vnitř se udusí,ale musíte vydržet ten šramot a škrábání a všechny díry zadělat.Opravdu je tro účinné ,ale pracné a hasiče nevolat nebo se nedoplatíte a ještě Vám to rozmlátí.Držím palce a pevnou ruku+připravenou plácačku
Odporučam dať do nádoby vodu s väčším množstvom sirupu, najlepšie červeným (jahoda, malina) alebo kompót a položiť na miesto blízko sršňov. Sršne sa nalákajú na sladké a vo vode sa utopia.
Vyřešil jsem to ve spolupráci s velkým vysavačem a kombinézou od hasičů. Pak jsem použil Raid na sršně a je klid. Docela razantní bylo štípání podbytí střechy , ale to se nyní už v klidu opraví. Jak to zabazpečím pro příští rok - netuším. Utěsnit vše se v mám případě nedá. ale díky všem za rady.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.