Dobrý den, kočička nám pravděpodobně prošla térem, asfaltem nebo něčím podobně teplem rozteklým a lepivým. Má to nalepené na levé přední i zadní tlapce, mezi polštářkama. Je to smíchané s kamínky a lepí se na to další věci, kterými projde. Nechce mě k tomu moc pustit, pokud chvíli dovolí, tak se to snažím odlepit, ale moc to nejde, táhne se to. Nůžkama to nejde, lepí se to na ně. Sama se to snaží vykousat. Máte někdo radu, čím a jak ji od toho pomocí? Nebo si s tím poradí sama? Nebo raději jet na veterinu? Bojím se, že jak to vykusuje, aby si tím nezalepila žaludek, střeva..
Můj strýc pokrývač mě kdysi poradil na ruce zapatlané od téru klasické sádlo. Funguje to. A řekl bych, že té kočce se to bude zamlouvat ,,poněkud´´ více, než nějaký benzín
mona*
Super. Dekuju. Zkusím jako první
kepler*
Můžu potvrdit. Náš kluk jednou přišel od asfaltu zapatlaný až do vlasů, myslel jsem že mě pepne klepka. Sádlo funguje perfektně, akorát se to ještě musí dokončit mýdlem, to dá rozum.
Syntetické rozpouštědlo (benzín, toluen, líh, odlakovač na nehty, nitroředidlo...) tedy opravdu ne! To je vhodné tak na boty. V nejhorším případě petrolej, ale ihned pak umít vodou a mýdlem a ošetřit vhodnou mastí (třeba indulona).
Dobrý den, všem děkuji za rady. Kočka u mě dlouho v klidu nevydrží, takže vždy, když to šlo, jsem jí aspoň chvíli tlapky masírovala máslem nebo olejem, trochu to zvláčnělo. Po chvíli zdrhla a sama si to olizovala a vykusovala. Teď už je to mnohem lepší. Chlupy jsem ostříhala, ale na tlapkách a mezi polštářkama to ještě trochu má, ale myslím, že za pár dní už bude ok. Bohužel máme vedle domu silnici, na které v těchto vedrech teče asfalt, tak se bojím, kdy se to bude zase opakovat ... nebo si to zapamatuje a už tam nepoleze ...
Nedělejte z toho vědu. Také jsme měli kocoura, který na stavbě prošel ledasčím. Omyl se příslušným ředidlem, ostříkal hadicí a bylo za pár minut hotovo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.