Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kočka prošla térem

Od: mona* odpovědí: 12 změna:
Dobrý den, kočička nám pravděpodobně prošla térem, asfaltem nebo něčím podobně teplem rozteklým a lepivým. Má to nalepené na levé přední i zadní tlapce, mezi polštářkama. Je to smíchané s kamínky a lepí se na to další věci, kterými projde. Nechce mě k tomu moc pustit, pokud chvíli dovolí, tak se to snažím odlepit, ale moc to nejde, táhne se to. Nůžkama to nejde, lepí se to na ně. Sama se to snaží vykousat. Máte někdo radu, čím a jak ji od toho pomocí? Nebo si s tím poradí sama? Nebo raději jet na veterinu? Bojím se, že jak to vykusuje, aby si tím nezalepila žaludek, střeva..

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Můj strýc pokrývač mě kdysi poradil na ruce zapatlané od téru klasické sádlo. Funguje to. A řekl bych, že té kočce se to bude zamlouvat ,,poněkud´´ více, než nějaký benzín

mona*
hodnocení

Super. Dekuju. Zkusím jako první:)
kepler*

Můžu potvrdit. Náš kluk jednou přišel od asfaltu zapatlaný až do vlasů, myslel jsem že mě pepne klepka. Sádlo funguje perfektně, akorát se to ještě musí dokončit mýdlem, to dá rozum.

hodnocení

7x

Máslo nebo stolní olej to uvolní. Potom normálně umýt mýdlem na ruce.

mona*
21.06.21 18:50
hodnocení

Dekuju...

hodnocení

6x

Potvrzuji to vepřové sádlo. Perfektně funguje.

hodnocení

3x

Rozmočit tér nějakým rozpouštědlem. Zkuste pálenku s vysokým obsahem alkoholu (slivovice, vodka, atd...).

Zkusil bych i benzín. Pak kočku umejte šampónem na psy a kočky. Polštářky promastěte indulonou a bude to ok.

Veterinář to udělá podobně. jen si vezme pár tisíc.

doplněno 21.06.21 18:52:

To zamaštění olejem bude taky fungovat. Tér přestane lepit a tu patlaninu opatrně vyčešeš. Možná benzín nebo slivku na závěr.

Tér kočce vadí víc. Proto si to vykusuje.

mona*
hodnocení

Dík. Zkusím to...jestli mi teda kočka neuteče před tím smradem ...vadí jí i odlakovač na nehty:)

Syntetické rozpouštědlo (benzín, toluen, líh, odlakovač na nehty, nitroředidlo...) tedy opravdu ne! To je vhodné tak na boty. V nejhorším případě petrolej, ale ihned pak umít vodou a mýdlem a ošetřit vhodnou mastí (třeba indulona).

vida
hodnocení

0x

Už je kočička očištěná? Co zabralo?

mona*

Dobrý den, všem děkuji za rady. Kočka u mě dlouho v klidu nevydrží, takže vždy, když to šlo, jsem jí aspoň chvíli tlapky masírovala máslem nebo olejem, trochu to zvláčnělo. Po chvíli zdrhla a sama si to olizovala a vykusovala. Teď už je to mnohem lepší. Chlupy jsem ostříhala, ale na tlapkách a mezi polštářkama to ještě trochu má, ale myslím, že za pár dní už bude ok. Bohužel máme vedle domu silnici, na které v těchto vedrech teče asfalt, tak se bojím, kdy se to bude zase opakovat ... nebo si to zapamatuje a už tam nepoleze ... ;)

hodnocení

0x

Nedělejte z toho vědu. Také jsme měli kocoura, který na stavbě prošel ledasčím. Omyl se příslušným ředidlem, ostříkal hadicí a bylo za pár minut hotovo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]