Nejste přihlášen/a.
mám 9 slepic ale vždy je nejaký vajíčko prasklí ,dá se tomu nějak zabránit aby neměly slabou skořábku. Děkuji!
Toto je odborná rada: Samostatnou kapitolou je struktura používaného vápence, kromě obvyklého mikromletého je možno zčásti použít i hrubší vápenec. Naše pokusy ukázaly, že podíl 30 až 40 % hrubého vápence (2 až 4mm) z jeho celkového podílu ve směsi se příznivě odráží v kvalitě skořápky.
Možná, že by nebylo marné sehnat vápenec a nějakou dobu jim ho přidávat do krmení. Ale jinak jak píší kolegové, od sousedky jsem odebírala čerstvá vejce a já ji zase skořápky od vajec poctivě (s dalšími zbytky) dávala zpět. Vím, že jeden čas měla s tímto také problém a jestli se nepletu, tak dokonce říkala, že i slepice mohou vejce se slabými skořápkami rozklovnout a baštit.
jak psáno výše- skořápky - určitě, ale rozdrtit, protože pokud jim je budete dávat celé půlky, zapamatují si to a budou klovat snesená vejce...
mi se osvědčilo jim je míchat do krmení (máčený chleba, zbytky) a navíc přidávám Roboran (vitamínový přípravek pro slepice). Není špatné krmit směsí pro nosnice - slípky se pak víc snaží a mají všechny vitamíny...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.