Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím utesniť akvárium 60l

Od: jinx® odpovědí: 5 změna:

Jedná sa o 60l lepené akvárko zo sklenených tabúľ-nie monolyt.Kúpené v klasickom Pet shope,je tam záruka.Je to lepené výrobcom,čiernym tmelom v rohoch.Potrebujem poradiť názov tmelu ktorým všetky rohy premáznuť.Bohužiaľ mám zlú skúsenosť z minulosti.Mali sme 25 litrové tiež nové.Tieklo.Obavy mám aj teraz hlavne v súvislosti s objemom a tlakom.Jediná podmienka je asi aby to nebolo toxické-čož nejde asi garantovať ani u tmelu s ktorým to lepil výrobca.Téme "záruka" sa vyhnime.Toto neriešim.Ak by to vytieklo alebo puklo v čase keď nie sme doma tak mi záruka nepomôže.Ďakujem za vaše skúsenosti

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jiofa
hodnocení

0x

rostlinna-akvaria.cz/... Důkladně vysušit a potom nanést připměřeně lepidla. Nechat 1-2dny schnout. Jestli to mají celkově blbě slepené od samého začátku, tak nevím, nevím.

jiofa

Aby jsme si rozuměli, nanést zevnitř.

hodnocení

Samozrejme že plánujem z vnútornej strany pretesniť.V tejto otázke mi ide skôr o reálne skúsenosti ,lebo nieje problém google a kúpiť prvý čo príde pod ruku,skôr čomu sa vyslovene vyhnúť.Ďakujem.

jiofa

Opravoval, respektive zprovoznil na potěr skaláru, kde jsem na parádu nebral ohled. Celé prasklé boční sklo kam jsem nanesl vrstvu z obou stran transparentním silikonem na akvaria. Asi 50 l drží naplněné až po okraj. Do bytu na parádu to není, jen pro účelnost. Jenom na těsnost by přetření rohů melo stačit. Vzhledově to musíte pohlídat.

makk
hodnocení

0x

Akvárka se lepí akvarijním silikonem, ale vymazávat dodatečně rohy nedoporučuju. Jestli je nové a teče, tak reklamovat. Když je akvárko starší, tak se stává, že řasy prorostou tím spojem a začne sáknout. V tom případě je nejlepší rozřezat, očistit a znovu slepit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]