Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Létající hmyz

Od: tonk odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

prosím o radu. Doma se mi objevil tento druh hmyzu z ničeho nic. Káceli jsme ořech a dřevo máme pod oknem na hromadě, často mám otevřené okno nad hromadou. Jedná se asi o 2 a více cm dlouhehé brouka, který má dlouhé tykadla, léta a vydává hlasitý bzučivý zvuk při poletování. Má hubené protáhlé tělo, tmavě rudý zadeček s černými proužky, žluté tupky na hlavičce. Tykadla i nohy jsou oranžová. Ze zadku u jednoho zabitého čouhá dlouhý bodec, resp. vypadá to jako jeden delší černý a jeden kratší oranžový. Ostatní zabití mají bodec zasunutý a kouká jen milimetrový konec. V žádném případě nechci tyto brouky zabíjet. Jen už jsem jich 5 chytla doma, a to i tehdy, když mám třeba 5 dní zavřené okna a nikudy se nemají dostat dovnitř.

Moc děkuji za Vaše rady.

Létající hmyz
Létající hmyz #2

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

To bude některá z pilořitek, je to dřevokazný hmyz.

tonk
hodnocení

A nevíte, jak se jí prosím Vás zbavit? Je možné že je mám v domácnosti v nábytku? Přes zimu topime cca 4 měsíce krbem a borovicovym dřevem.
ento

Jdou po čerstvém dřevě jehličnanů. deraplus.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]