Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím o radu. Doma se mi objevil tento druh hmyzu z ničeho nic. Káceli jsme ořech a dřevo máme pod oknem na hromadě, často mám otevřené okno nad hromadou. Jedná se asi o 2 a více cm dlouhehé brouka, který má dlouhé tykadla, léta a vydává hlasitý bzučivý zvuk při poletování. Má hubené protáhlé tělo, tmavě rudý zadeček s černými proužky, žluté tupky na hlavičce. Tykadla i nohy jsou oranžová. Ze zadku u jednoho zabitého čouhá dlouhý bodec, resp. vypadá to jako jeden delší černý a jeden kratší oranžový. Ostatní zabití mají bodec zasunutý a kouká jen milimetrový konec. V žádném případě nechci tyto brouky zabíjet. Jen už jsem jich 5 chytla doma, a to i tehdy, když mám třeba 5 dní zavřené okna a nikudy se nemají dostat dovnitř.
Moc děkuji za Vaše rady.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.