Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvuk ptáka

Od: patrikus® odpovědí: 9 změna:
Zdravím, mám trochu netradiční dotaz, ze sousedních zahrad, nebo v listnatém lese mě mezi ostatními zvuky ptáků zaujal jeden netradiční, zní jako když člověk píská klasicky pusou, ale v hlubších tónech.Lépe to neumím popsat, ale moc bych chtěla vědět co za ptáka tento zvuk vydává, poradíte? Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zkuste se podívat sem.Třeba ho tam najdete.

Magdon, to je skvělá adresa! Děkuji. Ukládám si ji do oblíébených. *palec*

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, může to být houkání sovy - jsou v lese, ale létají i do zahrad. Zdravím!

hodnocení

0x

Zdravíčko.
Kalous ušatý.
Je to on?

hodnocení

0x

Znělo to takto? Puštík?

hodnocení

Děkuji za odpovědi, bohužel ne, on s tím hlubším tónem není monotónní, je to takové tu tu tu tu tuuuuu, třetí tu je trošku výš a čtvrté se vrací na úroveň prvních a poslední klesá dolů, zní to jako lidské pískání jen na ptaka poměrně hlubší tóny

72mona
hodnocení

0x
Teď je nejčastějším hlasem ptáka v lese (i v zahradách) buď Pěnkava obecná, nebo Červenka obecná. Druhá jmenovaná je slyšet převážně k večeru.
A běžně přes den pak Pěnice (černohlavá a pokřovní). M.
doplněno 08.06.21 13:59: A ještě mrkněte na kosáka.

hodnocení

Tak s radostí oznamuji, že jsem ho dohledala na stránkách rozhlasu, je to žluva hajní...dekuji všem za ochotu
72mona
Gratuluji.*palec* Přiznám se, že z vašeho popisu bych ji opravdu nepoznala. Tady u nás žluvy nejsou. Jen žluny. M.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]