Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dlouhé má vlčák zuby - špičáky?

Od: mh odpovědí: 12 změna:

Sousedovo vlčák kousnul dceru do paty pod kotníkem. Lékař jí napsal 20 bodů (vyhl. 276/2015 Sb. 1.3.) za dvě rány 2 cm hluboké, každá z jedné strany paty. Vycházel z toho, že 2 cm jsou poloviční délka zubu této rasy. Pátrám, kde zjistím jak má vlčák špičáky dlouhé, jestli s tím v případném soudním sporu obstojíme. Za sousedem samozřejmě nepudu. Ptala jsem se na veterině kde mi lékař řekl, že to neví. Dcera chodila 14 dní o berlích. Za radu předem děkuji. Přikládám foto sousedovo zpacifkovaného vlčáka.

Jak dlouhé má vlčák zuby - špičáky?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

4x
To je predpokladam nejaky trolling. Za sousedem nepujde, ale soudit se chce (s kym a o co?) a k tomu prida fotku psa, ktery vypada jako mrtvy.

hodnocení

1x

Ani standard plemene neuvádí velikost jednotlivých zubů - logicky, protože ti psi nejsou odlévání z jedné formy ;) Pokud rozporujete tvrzení lékaře, budete si muset změřit špičáky sousedova ovčáka sama.

zaseja
hodnocení

1x

Ještě by možná stálo za to, aby tazatelka uvedla co se vlastně přesně stalo, možná by pak vyšlo najevo, že si to zavinila dcera sama a chtějí se jenom na sousedech trošku přiživit.

Něco takového jsem chtěl také napsat. Ta fotka mě nas...a, nemá logiku, psina na vodítku a v šílené poloze... Dorazily mě zprávy, kretén starosta v Kameni, nechal zastřelit za bouřky psa v boudě...*zed*

hodnocení

0x
3cm, mě kousl kdysi do kýty.A chudák pejsek.

hodnocení

0x
Každý průměrný vlčák má zuby asi táááákhle dlouhé.
Vzhledem k tomu, že to odškodnění bude v řádu stokorun, bych ty zuby přeměřovat nešel..
doplněno 06.06.21 18:24: 20 bodů by mělo být 5000Kč..

hg
hodnocení

0x

Je to opravdu Vlčák nebo Německý ovčák? Vlčáci májí délku zubů max 3 cm.

Pojistku uplatňujete dcery úrazovou a nebo ze zodpovědnosti sousedovu.. Se sousedem by bylo určitě lepší mimosoudní vyrovnání.

mh
hodnocení

Přeskočil sousedovo nedodělaný plot k nám a napadl psa dcery, která s ním byla u nás na návštěvě. Psi se servali a pes dcery neměl proti německému ovčákovi šanci. S NO jsme měli co dělat všichni tři, tj. dcera, já a manžel. Nebylo možné se dívat jak dceřin pes trpí. NO se mu nakonec zakousl do krku tak jak loví predátoři a bylo zřejmé, že dceřin pes nepřežije. Nebylo jednoduché NO odtrhnout. Hororová scéna, po které mi nebylo dobře ještě několik dní. NO se občas pohyboval po ulici a kolizí s ním už bylo víc. Všechny naše upozornění a výtky byly u sousedů zbytečné. Na výzvu k mimosoudnímu vyrovnání nereagovali.

hg

Pak podejte trestní oznámení, a pokud se nedohodnete na mimosoudním vyrovnání pak nezbývá než soudní. Výše bodového ohodnocení lékařem s tím nikterak nesouvisí a má vliv pouze na vyplacení ůrazové pojistky dcery.

hg

Jinak co jsem koukal na bodové hodnocení podle hloubky tak to odpovídá, pochybuji že na patě bude více tkáně než 2cm.

mh
hodnocení

Můžete mi prosím napsat kam jste se na bodové ohodnocení díval? Předem děkuji. Můj mail: marc.hanus@centrum.cz.

hg

Sám jste psal v úvodním dotazu že podle vyhl. 276/2015 Sb. 1.3. Vzhledem k tomu že § 1 odstavec 3 neexistuje tak to je položka 1.3 v příloze č. 1. Např tady: zakonyprolidi.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]