Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak psa naučit chodit vepředu

Od: dogomila odpovědí: 13 změna:
Dobrý den, náš tříletý pes se neustále zdržuje vzadu, jak už na vodítku tak puštěný. Celou procházku tahám vodítko za sebou, když je puštěný, to samé... Chodí hrozně pomalu neustále se začmuchává. Když na něj zavolám, zvedne hlavu a pomalým tempem se ke mně doslova plazí a to ikdyž ví, že dostane odměnu. Co byste mi proaím poradili? Předem moc děkuji

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

floro*
hodnocení

2x
tady nebude spravne polozeny dotaz jak naucit psa chodit vepredu, ale spis, proc chodi vzadu a je liny?
Je liny? Je nemocny? Ze pes moc nejevi zajem o okoli neni urcite v pořádku. Obzvlast ovcak.
Prvne bych zacala vyloucenim obezity. Bud dejte fotku nebo si najdete zhruba kolik by ke sve vysce mel vazit.
Co krmite za granule a kolik.
Pisete, ze jste byli na kontrole u veterinare? Z jakeho duvodu a co jste chteli kontrolovat.

Taky čekám odpovědi na tyto otázky. Ovčák totiž není líný pes.

dogomila
hodnocení

Vazi asi o kilo vic, nez by mel. Krmime eukanubou. U veterinare jsme byli kvuli vytoku hnisu z penisu, ale rekl, ze je to v poradku.
floro*

Takže nebyl na kontrole zdravotního stavu.

Šli jste tam kvůli nějakému problému, na ten se doktor zaměřil. Nešli jste tam s tím, že pes není aktivní.

Zpravidla neaktivnost jinak aktivního psa ukazuje na nějaký chronický problém. Nejčastěji s pohybovým aparátem a chronickou bolestí. Třeba zablokovaná páteř, artroza v kloubech nebo nespecifikovaný zánět, který úplně nebolí, ale extremně zatěžuje organismus a ten na nic jiného nemá sílu. Může také jit o vnitřní disbalanc třeba hormonálního rázu, který lze poznat z rozboru krve. Také může jít o chudokrevnost - pes je unavený, bez šťávy, občas se trochu vzbudí, ale pak zhasne. Je toho spousta, co se může takhle projevovat. Určite bych zašla znovu za vetem, popsala situaci a on zvolí postup.

Že nejeví zájem balonek nebo přetahování... no každého psa to nebaví. Ovčáci jsou opravdu aktivní psi a to že ani nejeví příliš zájmu o okolí mimo své teritorium za plotem je divné.

72mona
hodnocení

1x
Já bych se spíš zeptala, jestli to tak bylo vždy, nebo to dělá až třeba poslední dobou.
Kazdy pes není akční, ale měl by mít přes den aspoň stavy "šílené radosti", kdy lítá jak blázen, hraje si buď s vámi nebo jinými psy... Tak se pozná pes spokojený a v pohodě. Jestli je ale skoro pořád v útlumu, začala bych si ho víc všímat. U nás to vypadalo podobně, nic moc aktivita, občas radost z jiných lidí, ale hodně odpočíval. Pak se zjistil rozsáhlý zánět v oblasti páteře. M.
dogomila
Tohle delal vzdy, ale posledni dobou je to mozna jeste trosku horsi. Chodi hrozne pomalu, kdyz ho zavolam, nepribehne hned z vesela jako ostatni psi, ale pomalu se sune, ikdyz drzim pamlsek v ruce...

hodnocení

1x

Možná se mýlím, ale vím toto: pes, který jde před Vámi (ať už normálně nebo třeba tahá) Vás vede, on je ten aktivní a bdělý na procházce - tím, že jde první, hlídá dění okolo, tudíž za svou smečku bere odpovědnost. Pes, který jde za pánem, je v pasivní roli, nechává se vést, odpočívá, jelikož Vy jste pak ten, kdo má za něj zodpovědnost. Takhle nějak mi to vysvětlila kynoložka, když jsem se ptala, proč mi pes chodí neustále za zadkem a nikdy nechce jít přede mě, doslova se mě držela čenichem 10cm za mým zadkem. Prý je takto v podřízené pozici vůči mě *vezen* ale jen Vy víte, jestli jde takto za Vámi z možných zdravotních důvodů, jestli mu ten pohyb prostě nejde.

Jo a dělá to u všech lidí? Babiččina holka se loudá vzadu, když jdeme bez babičky. Prostě bez paničky to není venku ono *mala*

hodnocení

0x

A co je to za rasu? Papírák nebo nějaká směs?

Doma jinak skáče a je aktivní?

Není překrmen nebo nemá zdravotní problém o kterém třeba nevíte?

dogomila
hodnocení

Anglický ovčák bez pp, doma jinak aktivní moc není, jedině, když jde kolem domu nějaký pes, to štěká, ale narozdíl od většiny psů skoro celý den leží, nechce házet míčky, běhat po zahradě... Překrmen to právě nevím...dostává 2x denně, o trochu víc, než by měl. Dávku už jsme zkoušeli snižovat, ale měl hrozný hlad, chodil si pro granule do komory sám, takže jsme dávku zase zpátky navýšili. Nedávno jsme byli na prohlídce u veterináře, takže zdravotní problém by mít asi neměl

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Takhle na dálku to vypadá na zdravotní problémy. Já bych ještě doplnila @floro několika doplňujícími otázkami. Chodíte s pejskem sama, nebo je vás víc (a chová se u všech stejně)? Kolik je vám let? Jste dítě, dospělá nebo stařenka? Je pejsek kastrovaný? Jak byste popsala kvalitu srsti a kůže vašeho psa? Nepáchne mu z uší? Je tlustý nebo hubený? Je pravidelně odčervovaný? Čím je krmený? Co dostává jako odměnu? Jakou hru a hračku má nejraději? Po vašich odpovědích snad budeme moudřejší. Ida

doplněno 03.06.21 11:16:

A ještě, žije s vámi doma nebo je venku v kotci?

doplněno 05.06.21 11:32:

Zdravím. Každý pes jakéhokoliv plemene je na 3 letech v nejaktivnějším stádiu života, dospělý a plný síly, energie a zájmu o dění kolem. U vás to tak není, takže je něco špatně. Kdyby to nebylo dlouhodobě, ale jen v tuto chvíli, mohl by být omámený (bolesti hlavy)z vůní dokvétajících jabloní, kvetoucích šeříků, bobkovišní, floxů, tařic, konvalinek..., ale po vašich odpovědích se bude nejspíš jednat o zdravotní problémy. 1) Pokud je kastrovaný, chybí mu hormony, takže mu mohou řídnout kosti a degradovat klouby, a to způsobovat stálou bolest, se kterou už se nedá mnoho dělat. Navíc absence hormonů nedodává energii. 2) Také stará voda k pití, navíc z nevhodné nádoby = hliník, rozpustný plast, barva... může způsobovat mírnou, ale stále trvající otravu. 3) Krmení granulemi je v pořádku, hubený není. Případná obezita ve 3 letech může způsobovat srandovní nemotornost, ale ne "letargii". 4) Já bych radila nechat udělat rozbor krve, moči a stolice, co to ukáže. Zatím bych nedávala ty "kupované" pamlsky, ani piškoty (cukr), ale odměňovala bych chrupavkami od kostí + sem tam čtvereček tvrdého neslaného sýra. Předpokládám, že nedáváte zbytky od stolu, ovoce a zeleninu, ani žádné potravinové doplňky => na to není psí trávení uzpůsobené. Taky bych dávala na přilepšenou krátce ovařené červené maso = svalovinu, krůtí, ryby, kuřecí krky. Nebo mražené maso BARF. Pes je masožravec, maso mu prospívá. No a uvidíme. Ida

dogomila
hodnocení

Dobry den, je mi 18 let, pejsek s nami bydli v dome i s mym otcem (z prace chodi kazdy den pozde, takze cely den je pes se mnou). Kdyz potkame jine psy (snese prevazne jen fenky), hraje si rad, ale brzy ho to omrzi a jen cmucha. Na hodne psu ale casto vyjizdi. Srst i kuzi ma v poradku. Rekla bych, ze tlusty neni, ma asi o kilo navic, nez by mel mit. Z usi mu nepachne. Odcervovany pravidelne take je. Jako odmenu dostava piskoty nebo pamlsky (kupuji ruzne druhy v dm). Hru ani hracku oblibenou nema. Nechce hazet micky ani se pretahovat. Vetsinu dne je doma, obcas chodi na zahradu

karlos*
hodnocení

0x

zkuste ho nalákat na nějakou oblíbenou hračku nebo pamlsek

hodnocení

0x
Neděláte náhodou z toho zbytečné problémy? Můj pes umi chodit be vodítka, poslechne ke mě. Jednou bezi dopředu, podruhé se coura vzadu. Je přece tolik věcí, co si musí cestou přečíst. A všechno nejde hned.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]