Nejste přihlášen/a.
Takže nebyl na kontrole zdravotního stavu.
Šli jste tam kvůli nějakému problému, na ten se doktor zaměřil. Nešli jste tam s tím, že pes není aktivní.
Zpravidla neaktivnost jinak aktivního psa ukazuje na nějaký chronický problém. Nejčastěji s pohybovým aparátem a chronickou bolestí. Třeba zablokovaná páteř, artroza v kloubech nebo nespecifikovaný zánět, který úplně nebolí, ale extremně zatěžuje organismus a ten na nic jiného nemá sílu. Může také jit o vnitřní disbalanc třeba hormonálního rázu, který lze poznat z rozboru krve. Také může jít o chudokrevnost - pes je unavený, bez šťávy, občas se trochu vzbudí, ale pak zhasne. Je toho spousta, co se může takhle projevovat. Určite bych zašla znovu za vetem, popsala situaci a on zvolí postup.
Že nejeví zájem balonek nebo přetahování... no každého psa to nebaví. Ovčáci jsou opravdu aktivní psi a to že ani nejeví příliš zájmu o okolí mimo své teritorium za plotem je divné.
Možná se mýlím, ale vím toto: pes, který jde před Vámi (ať už normálně nebo třeba tahá) Vás vede, on je ten aktivní a bdělý na procházce - tím, že jde první, hlídá dění okolo, tudíž za svou smečku bere odpovědnost. Pes, který jde za pánem, je v pasivní roli, nechává se vést, odpočívá, jelikož Vy jste pak ten, kdo má za něj zodpovědnost. Takhle nějak mi to vysvětlila kynoložka, když jsem se ptala, proč mi pes chodí neustále za zadkem a nikdy nechce jít přede mě, doslova se mě držela čenichem 10cm za mým zadkem. Prý je takto v podřízené pozici vůči mě ale jen Vy víte, jestli jde takto za Vámi z možných zdravotních důvodů, jestli mu ten pohyb prostě nejde.
Jo a dělá to u všech lidí? Babiččina holka se loudá vzadu, když jdeme bez babičky. Prostě bez paničky to není venku ono
A co je to za rasu? Papírák nebo nějaká směs?
Doma jinak skáče a je aktivní?
Není překrmen nebo nemá zdravotní problém o kterém třeba nevíte?
Zdravím. Takhle na dálku to vypadá na zdravotní problémy. Já bych ještě doplnila @floro několika doplňujícími otázkami. Chodíte s pejskem sama, nebo je vás víc (a chová se u všech stejně)? Kolik je vám let? Jste dítě, dospělá nebo stařenka? Je pejsek kastrovaný? Jak byste popsala kvalitu srsti a kůže vašeho psa? Nepáchne mu z uší? Je tlustý nebo hubený? Je pravidelně odčervovaný? Čím je krmený? Co dostává jako odměnu? Jakou hru a hračku má nejraději? Po vašich odpovědích snad budeme moudřejší. Ida
A ještě, žije s vámi doma nebo je venku v kotci?
Zdravím. Každý pes jakéhokoliv plemene je na 3 letech v nejaktivnějším stádiu života, dospělý a plný síly, energie a zájmu o dění kolem. U vás to tak není, takže je něco špatně. Kdyby to nebylo dlouhodobě, ale jen v tuto chvíli, mohl by být omámený (bolesti hlavy)z vůní dokvétajících jabloní, kvetoucích šeříků, bobkovišní, floxů, tařic, konvalinek..., ale po vašich odpovědích se bude nejspíš jednat o zdravotní problémy. 1) Pokud je kastrovaný, chybí mu hormony, takže mu mohou řídnout kosti a degradovat klouby, a to způsobovat stálou bolest, se kterou už se nedá mnoho dělat. Navíc absence hormonů nedodává energii. 2) Také stará voda k pití, navíc z nevhodné nádoby = hliník, rozpustný plast, barva... může způsobovat mírnou, ale stále trvající otravu. 3) Krmení granulemi je v pořádku, hubený není. Případná obezita ve 3 letech může způsobovat srandovní nemotornost, ale ne "letargii". 4) Já bych radila nechat udělat rozbor krve, moči a stolice, co to ukáže. Zatím bych nedávala ty "kupované" pamlsky, ani piškoty (cukr), ale odměňovala bych chrupavkami od kostí + sem tam čtvereček tvrdého neslaného sýra. Předpokládám, že nedáváte zbytky od stolu, ovoce a zeleninu, ani žádné potravinové doplňky => na to není psí trávení uzpůsobené. Taky bych dávala na přilepšenou krátce ovařené červené maso = svalovinu, krůtí, ryby, kuřecí krky. Nebo mražené maso BARF. Pes je masožravec, maso mu prospívá. No a uvidíme. Ida
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.