Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ockovani neni cip

Od: marus® odpovědí: 16 změna:
Prosim o radu, mam 15 leteho jezevcika a ma se ockovat proti vztekline. Bohuzel nema cip a na ty leta si myslim, ze bych cip mu nemusela uz davat. Podle zakona ale jo. Jak mam postupovat. Dekuji za jakoukoliv inf. radu a pomoc. M.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

5x

S čipem bych problém neměla, spíš bych měla problém cpát do starého psa vzteklinu v naší vteknlinyprosté zemi. Je to docela zatěžující vakcína, ráda dělá postvakcinační sarkom a prostě starého psa bych už tím nezatěžovala.

hodnocení

3x
U tak starých zvířat se dá s veterinářem domluvit. Pokud se znáte a ví, že zvíře neutíká a při svém věku ani daleko utéct nedokáže. Jestli ale známého veterináře nemáte, pak si to sotva kdo vezme na triko. Čipy se dají i i za zlomek ceny koupit na Aukro píchne mu to pod kůži kdokoli se zdravotnickym kurzem třeba diabetik a do databáze si ho vložíte ( či ne vložíte) sám. Těch databázi je několik a nejsou provázané takže jsou více méně k ničemu.
Pokud ho venčí,tak jedna kontrola městapa a napaří pokutu
Nevím jak to chodí ve městě. Jestli chodí se čtečkou pak je samozřejmě lepší dát 500 za čipování než je dát za pokutu.
Ano, mají čtečky.

72mona
hodnocení

3x
Můj pes je čipovaný už do štěněte. Ještě nikdy nikdo ho nekontroloval. Jen jednou jsem požádala veterináře, ať mi čip zkontroluje. Pokud není váš veterinář puntičkář, vůbec to nebude řešit a zjišťovat. M.

hodnocení

3x
U tak starého pejska bych to nedával. Záleží ale na veterináři, jestli psa naockuje. Nechtějí to bez cipu dělat, je to sprosté vytahování peněz od lidí. Nebo zkusit jiného veterináře. Jinak městská policie čipy nekontroluje, nemají na to čtečky a pokud to není schválené obecní vyhláškou, nemá městská policie ani pravomoc kontrolovat čipy. Kontrolovat čipy může jinak pouze státní veterinární správa.
moravskoslezsky.denik.cz/... mají čtečky a veselé pokutují
hodnocení

Děkuji Vám za informaci,jenom chci ještě dodat,že bydlíme na vesnici a nikam na procházky mezi lidi nechodíme.

Tak nevím proč by musel v 15letech byt ještě čipován i když už je chudák i hluchý atd...

pb®

Tak ono povinné čipování platí už rok a půl, tedy rok a půl jste se tomu úspěšně bránil a šetřil pětistovku. Mohl jste nechat načipovat psa starého 13,5 let a ne si stěžovat teď, že pes se slepý, hluchý, nikam nechodí a za chvíli chcípne a vy ho musíte ŤEĎ čipovat. Ne, vy jste ho měl očipovat dávno.

Tak to bych ho ani nenechaval ockovat, takový pejsek už nikoho nekousne a ani to nikde nechyti.
Pavlos cti celé. Psal jsem, pokud to není schválené obecní vyhláškou a Ostrava to má schválené. Kde to schválené není, politice nemá pravomoce psa kontrolovat i kdyby tu čtečku měla. Synovec je policajt a čtečky nemají, ani nevěděl co to je a na co se to používá :)

hodnocení

1x
Porušujete zákon,dejte mu čip

tukan
hodnocení

1x

Nechte chudáka starého v klidu dožít.

Asi se sotva belhá, jezevčíci trpí na záda, nemají chodit moc do schodů. A jestli nechodíte na procházky, a pes není agresivní, tak bych ho už v jeho letech neočkovala, ani nečipovala.

Existují na zeměkouli země, kde pobíhají psi volně, nejsou očkovaní, čipovaní. Mají pravda hlad, sežerou kdeco a je jim potom špatně, nikdo je nepohladí, spíše hážou po nich kameny. Tak toho svého pohlaďte, dělal Vám jistě společníka celý život.

hm*
hodnocení

0x

1) Je nutné ho očkovat? Přeočkovávat proti vteklině už se nemusí každoročně, ale jednou snad za 3 roky. Veterinář bude tu lhůtu vědět přesně.

2) Očkovat lze i bez čipu. Zajistit očipování je povinností majitele, ne veterináře. Jestli tvůj veterinář čip vyžaduje, jdi k jinému. Veterinářovi do toho nic není (on ti vlastně nemůže nařídit ani to očkování).

A kontrolovat čipování smí městská policie jen tam, kde je nařízeno obecní vyhláškou. Jinak to není v její pravomoci, jak už tu psal *stir*.

hodnocení

0x

Já už Dorinku nenechávám očkovat. Asi před 5ti lety, to měla 11 let, měla záchvaty, kapku jako epilepsie. Na veterině proběhlo veliké vyšetření se sonem a rentgeny a odběrem krve a moči a vše v naprostém pořádku.

Dala jsem řeč s mou neuroložkou a ta pravila, že to je nejspíše špatné prokrvení mozku, to že je u starších pejsků poměrně časté.

Hned na to jsem trefila na článek, kde se nějaký vet zmiňoval o tom, že zbytečná očkování starých psů, způsobují nervové záchvaty. Od té doby jsme nebyly ani na povinné vzteklině. A záchvaty, naštěstí, se už nevrátily. Bylo to opravdu strašné a mi to rvalo srdce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]