Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nalezené holoubě

Od: lemito odpovědí: 6 změna:

Zdravím,
našla jsem v parku pod vysokým dubem holoubě - vzala jsem ho domů, park je plný koček a volně pobíhajících psů.
Zatím se mi ho podařilo jen napojit, čím a jak ho zasytit? Je krásně opeřené, ještě z něj trčí zbytky po chmýří - jsem absolutní laik. Pár ptáků jsme již do přírody vrátili, ale vždy to byl kos, dlask nebo špaček.
Budu vděčná za rady

Nalezené holoubě

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jp
hodnocení

4x

Co já vím tak ptáčata nalezená na zemi, se nemají odnášet. Rodiče se o ně starají, krmí je na zemi a ochraňují, i před kočkou. Viděla jsem to na zahradě u kosáků. Ona ta ptáčata se teprve učí lítat. Jasně, že jich v téhle době asi dost zahyne.

kicune*
hodnocení

2x

Neměla jste ho nosit domů. Když se potřebuje učit lítat, tak vy ho zavřete do klece. Příroda má svůj řád, nenarušujte ho zbytečně.

Teď už nad tím nešpekulujte, stalo se. Odneste ho někam na záchrannou zvířecí stanici. Tam vám sice okamžitě vynadají, ale postarají se o něj správně.

72mona
hodnocení

0x
Holoubata potřebují speciální krmení. Je třeba co nejdříve kontaktovat nejbližší záchrannou stanici. M.
trewer
27.05.21 00:35
Souhlasím

lemito
hodnocení

0x

Děkuji za odpovědi. Na ifauně jsem se od holubářů dočetla, že kočky budou jeho záhubou, z toho důvodu jsem situaci takto vyhodnotila. Jdu tedy situaci vyřešit.

Kočky taky musí něco žrát.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]