Zdravím, našla jsem v parku pod vysokým dubem holoubě - vzala jsem ho domů, park je plný koček a volně pobíhajících psů. Zatím se mi ho podařilo jen napojit, čím a jak ho zasytit? Je krásně opeřené, ještě z něj trčí zbytky po chmýří - jsem absolutní laik. Pár ptáků jsme již do přírody vrátili, ale vždy to byl kos, dlask nebo špaček. Budu vděčná za rady
Co já vím tak ptáčata nalezená na zemi, se nemají odnášet. Rodiče se o ně starají, krmí je na zemi a ochraňují, i před kočkou. Viděla jsem to na zahradě u kosáků. Ona ta ptáčata se teprve učí lítat. Jasně, že jich v téhle době asi dost zahyne.
Děkuji za odpovědi. Na ifauně jsem se od holubářů dočetla, že kočky budou jeho záhubou, z toho důvodu jsem situaci takto vyhodnotila. Jdu tedy situaci vyřešit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.