Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zjistit stav ledvin?presne typy testu

Od: kockaplesniva odpovědí: 7 změna:
dobrý den.chci se zeptat jake přesně testy je potreba psovi udělat aby se zjistilo v jakem stavu ma ledviny.děkuji moc za odpoveď

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Záleží na veterináři, jaká vyšetření udělá. Někdy stačí moč, jindy krev a jindy sono. Nevíme v jakém stavu ledviny jsou a co je pro veta ihned jasné.

pb®
hodnocení

0x
Veterinář bude vědět, z krve se stanovuje hodnota kreatininu a urey.

hodnocení

0x

ke krevním testům doplnit ultrazvuk ledvin

re4zon
hodnocení

0x
Bud normalni biochemie, nebo je pokrocilejsi test schopny detailneji zhodnotit stav ledvin, ale nazev nevim. U nas to na nej posilali nekam do nemecke laborky.

hodnocení

0x

myslím, že je to podobné jako u lidí, sleduje se kreatinin, urea v krvi, močový sediment v moči, a k tomu celkový základní sceaning krve/ cukr, jaterní testy, krevní obraz, minerály/. Také neuškodí sono ledvin

kockaplesniva
hodnocení

moc dekuji za reakce.ja se na to ptam protoze mam smulu na veterinare.pripada mi ze delaji jen to co musi,delaji to jen pro penize a jeste jsou nekteri arogantni.a tak si myslim ze me jen odbydou a neudelaji vsechno co jde.casto se jich ptam kdyz neco nevim,jejich reakce jsou vetsinou stylem jakoze jsem moc přehnaná panicka a at necham jejich praci na nich.mam zlost protoze nechapu o co jim jde,prece vsechny ty ukony platim ja...na jedne ostravske klinice dokonce neposkytuji vysledky testu do vlastních rukou,doktor vam to jen rekne ale kdyz bych si to chtela sama porovnat s jinyma vysledkama mam smulu.kdyz jsem chtela krmit domaci stravou rekl mi vet ze bych to nejspis nezvladla spravne vyvazit ze lepsi jsou granule,a jako pamlsek pouze suchy rohlik.chudak muj pes,s takovou stravou je cele dny jak bez života, sme zvykli hrat si s pamlskama,odmenovani a jine :(.takze proto se ptam co vse lze vysetrit u psa s podezrenim na chronicke onemocneni ledvin a jestli se daji nekde vyhledat normy kdy to je jeste ok a kdy ne.nevite nekdo na ktereho doktora v ostravě se mam obratit?takoveho co to dela trochu srdcem.

Já vám nechci odporovat, je to váš pes, ale já chodím na dialýzu 3x týdně na 4 hodiny, takže by to mělo být důkazem, že o tom kapku něco vím. Vím, že někdy stačí jeden test a lékař buď už ví nebo pokračuje v hledání problému. Laikové o tom vědí prd. Podezření můžeme mít jakékoliv, ale doktor ví a nebo to vyšetřením zjistí. Nechci být válečný štváč, ale je docela možné, že za honbou za testy na ledviny vám něco jiného uniká. Anebo pes je z všelijakých vyšetření a manipulací a nepříjemností špatný. Nic ve zlém, neberte to jako že se do vás pouštím. *mir*Přehlédla jsem nebo jste nezmínila rasu, velikost psa a jeho stáří? Když napíšete i problémy, které má, uděláme si přesnější představu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]