Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rodové a druhové jméno brouka

Od: katynka1234567 odpovědí: 10 změna:

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona
hodnocení

4x
Co kozlíček mramorový? M.
doplněno 20.05.21 13:56: Jofa - vždy ne*hi*
jiofa

Jako vždy, Mona má pravdu.*palec2* Patří mezi tesaříkovití.

katynka1234567
hodnocení

Ano, to je on. Velice Vám děkuji. Mohl/la byste mi prosím doporučit nějaký praktický atlas brouků do terénu? Děkuji.

72mona
Katynka1234567, není zač :). Bohužel, v tom vám nepomohu. Doma mám pouze starou knihu s ilustracemi. Většinou hledám na netu. M.

hodnocení

1x

Co se týká atlasů brouků: Jsem ještě "ze staré školy" a používám tento starý atlas. Je v něm 144 obrázků. Tedy takový základ, z kterého si určíte aspoň čeleď či rodové jméno. Třeba těch kozlíčků je v něm 5 druhů, ale konkrétně ten mramorový ne.

Podmínkou je mít dostatečně velikou kapsu, :-D, i když je psáno "kapesní", je to knížka dost rozměrná. Jaga.

Rodové a druhové jméno brouka #2

hodnocení

0x

Určitě tesařík, ale nejsem si jist jestli skvrnitý?

katynka1234567
hodnocení

Děkuji za odpověď. Tesařík skvrnitý má celou hlavu a hruď černou, tento brouk má hlavu a hruď černožlutou a jinak tvarovanou.

To máte pravdu, ale on je celkově divně, nepravidelně zbarven.

jiofa

Katynka 123... : V současnosti nevím která je na trhu jako spolehlivá k určování našich brouků. Zkuste někde po antikvariátech sehnat Naši brouci od Josefa Mařana z edice Oko. Pro vaše určování v terénu vynikajicí. Potom časem nastudovat 90% nazpaměť. Běžné a nejhojnější na 100%. Přiberte si k tomu naše motýly. Pěkné toulky přírodou přeje Jofa.

hodnocení

0x

Jaký máte mobil? Nemáte takové atlasy v něm? Strejda Gůgl neumí poradit?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]