Nejste přihlášen/a.
Už pár dní mi na zahradě ječí nějaký pták, dělá něco jako "Íhahaha", fakt jak řehtání. Je možé, že mu jiný hned odpovídá, ale jde mi primárně o toho, co "řehtá".Sedí někde ve větvích ořechu, je plachej, jak otevřu okno, tak odletí, ale hed zase přílítne. Dejte si přiložený zvuk nahlas a identifikujte ptáka, zajímalo by mě, co to je za tvora a kdy přestane vřeštět.
![]() |
Pták.mp3 | 1.02 MB |
Nemám u PC repro, ale doporučuji mobilní aplikaci BirdNET. Nahrajete hlas ptáka a aplikace velmi spolehlivě určí, co je to za ptáka.
Makk dík. Já zase nemám android, takže appku instalovat nebudu. Třeba ještě někdo odpoví a potvrdí toho rehka.
Dobrý den, to bude straka - neskutečně hlučný a "řehtavý" pták. Podle zvuku to straka asi není (pustil jsem si ho později). Zdravím!
pansvacinka - toto je normální zpěv zpěvného ptactva, ale až k Vám přiletí straka, tak se budete stěhovat .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.