Nejste přihlášen/a.
Jak vypudit koťátka z květináčů kde máme kytky?
Jsou roztomilá jak si hezky hrají s větývkami a s květy.Lepší než televize,ale ty škody
Jak je odradit.
A co když zem popráším pepřem a snad tam už nepříjdou.
Tak prosím o radu.
Díky
Jo jo, mám stejný problém. Někde jsem četla, že pomůže hřebíček - koření, tak jsem to zkusila - nepomohlo to. Koupila jsem sprej na odpuzování psů/koček - naší demoliční četě nevadí ani to.
Nezbyde než počkat, až vyrostou...
Jednoduše, umístěte kytky mimo dosah hravých prcků nebo prcky odstavte do jiných prostor. Můžete taky květenu nahradit kaktusama, nejlíp opunciema. Pro uspokojiné řešení by šlo před oknama nátáhnout napnuté provázky nebo králičí pletivo. Řešení pepřem by asi byl jen dočasné...
Nevím jak jsou koťátka stará, ale i kočičky se dají vychovat a naučit slušnému chování. Roztomile budou určitě vypadat i na škrábadle určeném pro kočky. Chce to ale hlavně důslednost. Květináče zkuste umístit tak aby se k nim kočičky nedostali. Pak už zbývá jen hlídat koťata a vždy když se jich zmocní touha vyrabovat květináč, zabraňte jim v tom s jasným NE! Bude chvíli trvat než si kočičky zvyknou že si květinami nesmějí hrát, může to trvat i týdny a vás to bude stát čas. Ale výsledek se určitě dostaví. Stejně se nám podařilo odnaučit koťátka škrábat sedačku a trhat žaluzie. Máme dvě
Také jsem měla z vrhu jedno kotě, které se chtělo stát zahradníkem. Pomohlo poprášení květin octovou vodou, stačila lžička cca do 0,5 l vody. Zahradnice to vzdala. ale chce to důsledně a s domluvou. Kytkám to nevadilo. Předpokládám, že z toho vyrostla, noví páníčkové mi zatím nenadávají.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.