Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Identifikace hmyzu

Od: zmatenka® odpovědí: 4 změna:

Dnes k nám přiletěl a procházel se po hraně zahradní branky pro nás neznámý hmyzák. Poznáte někdo, co to je? Pro názornost a přiblížení velikosti - to na čem je vyfotografován, má šířku 3 cm.

Identifikace hmyzu

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jiofa
hodnocení

9x

Je to 100% pošvatka, ale přesný druh zatím nevím, možná rybářice. Obrázek jen ilustrativní.

Identifikace hmyzu #2

hodnocení

No to je bomba! Děkuji moc! Je to zajímavé, kde se to tu vzalo. Jsme sice blízko Jizery cca 1 km, ale až jejího spodního toku, takže chladná pstruhová voda a to, že není moc dobrý letec a létají jen vyjímečně, no nevím...*co*. Až by mi jí začalo být líto. Přesto ještě jednou děkuji za rychlou odpověď.

Je to moc krásný kousek, také jsem to nikdy neviděla a byla jsem zvědavá, jestli někdo bude vědět.

off topic: to sem vůbec netušil, že existujou nějaký takovýhle pošvatky, ale po chvilce mi vyplulo z paměti, že přece existuje pošvatka houba (což je zřejmě neobvyklá shoda), oproti hmyzí jmenovkyni je asi občas dost hojná (a i jedlá)
cs.wikipedia.org/...
cs.wikipedia.org/... (asi i tahle - varieta)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]