Nejste přihlášen/a.
Odčervení je třeba opakovat po 14-21 dnech, protože tabletka zabije jen populaci červů nacházející se ve střevě. Ale na její místo přijde hned generace nová, která doposud žije jinde v organismu v larválním stádiu, obzvlášť škrkavky takový vývojový cyklus mají. Odčervení tabletkou je prostě jednorázové a nikde není psáno, že druhý den po odčervení se nemůže zvíře opět nakazit.
Tady asi taky bude záležet na tom, jaký přípravek k odčervení použijete. Když jsem naposledy kupovala u veta tabletky pro mé kočky, říkal, že tablety, co mi dává, stačí dát kočce jen jednou, že funguje na všechna stadia červů a tedy odčervení se nemusí opakovat. Jmenuje se to Milprazon.
Ještě jsem vygooglila následující informace:
Milprazon pro kočky je širokospektrální antiparazitikum.Jeho použití je bezpečné a účinné proti většině červů. Účinnou látkou milprazonu pro kočky je praziquantel a milbemycin.Milbemycin je účinný proti oblým červům a měchovcům a lze ho taky použít jako prevenci proti srdečním červům. Srdeční červi tzv. dirofilárie se vyskytují v jižní a jihovýchodní Evropě a jsou přenášeny komáry. Preventivní účinek Milprazonu před možnou infekcí dirofiláriemi je 4 týdny po podání. Praziquantel účinkuje proti všem druhům tasemnic včetně echinokoků.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.