Nejste přihlášen/a.
Znám zahrádkářskou kolonii, kde opravdu mají lidé jenom záhonky, chatičky. Zvířata žádná.Záleží na tom, jaká pravidla si ta určitá kolonie odhlasuje. Na to se ptejte u správce kolonie.
Za sebe: jsem děvče z vesnice a se slepicemi žiji celý svůj život. Takže mi nevadí. Ale něco jiného je to v těch zahrádkách, které jejich majitelé považují spíš za rekreační objekty, než chovatelské. Slepice by se mi tam taky nelíbily. I když je jejich hnůj kydán, slepičáky dovedou pěkně smrdět široko daleko. A uječený kohout pro pouhé 3 slepice je také podle mě zbytečný přepych. Pro 10 slepic bych ho už chápala. Takhle bude lepší ukázat mu troubu zevnitř.
Na vesnici jsou slepice běžné a nic proti nim nemám. Ale ta zahrádkářská kolonie je opravdu něco jiného. Zeptejte se správce. Ale to by brzy opravdu někdo mohl přivést kozu, jiný ovce a další nakonec třeba i pašíka. Zápach, mouchy, rámus. V zahrádkách by se mi opravdu domácí zvířata nelíbila. Snad jen pejsek, který někoho doprovází.Když je to zahrádkářská kolonie, tak opravdu jen produkty ze zahrádky. Jaga.
Zahrádkářská kolonie má určitě nějaké stanovy, kde by měla být jasně uvedená pravidla - kdy se smí sekat tráva, ..., a zda se smí chovat zvířata. Pokud jsou slepice chovány na trávě,zemi, tak tolik smradu zase neudělaj. Jiné to je pokud mají pevnou podlahu. Já bych jako projev dobré vůle odstranila kohouta, kokrhání je opravdu hlučné a ke 3 slepicím není nutný, tedy pokud nechcete chovat kuřátka.
Zdravím. Víte, ke slepicím, hlavně k jejich krmení a vodě, která musí být stále k dispozici, se dřív nebo později natáhnou hlodavci. A hlodavci v zahrádkách mezi liliemi, tulipány, jiřinkami, dosnami, bramborami... jsou skutečná pohroma. Na vesnici zvířectvo patří. Ale do zahrádkářské kolonie, kam všichni jezdí za klidem, čistým vzduchem a odpočinkem, tam by být nemělo. Lidi vás začnou nenávidět. Někoho třeba napadne vám slepice otrávit, vypustit mezi ně psa... Zamyslete se, zda vám to stojí za to. Ida
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.